IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi се отказва от дизела при малките си модели

Новото A1 няма да получи мотор с такова гориво

Audi се отказва от дизела при малките си модели

Скандалът с дизеловите двигатели на концерна Volkswagen принуди някои от компаниите в групата да вземат нестандартни решения. Една от тях е Audi, която е известна със своите дизели с висока продуктивност. Те обаче вече ще се слагат само на големите SUV-модели и седани на марката, съобщава Auto Motor & Sport.

Audi се отказва от дизела при малките си модели

Причината за отказа от дизела при малките модели е, че технологията за пречистването на двигателите е доста скъпа и не е рентабилно тя да се използва при автомобили с по-ниска цена. Така първият нов модел на Audi, който ще остане без дизелов агрегат, е следващото поколение на A1. То трябва да излезе догодина.

„Все по-строгите стандартни за вредните емисии в дизеловито мотори правят тяхното използване в автомобилинте от ниските класове непечелившо. Въвеждане на стандарта Евро-7 вероятно ще доведе до отказа от дизелов мотор и при следващото А3”, коментира директорът по развитието на Audi – Петер Мартенс.

Въпреки това, в компанията са убедени, че при правилно третиране на отработените газове дизелът си остава най-ефективното гориво към момента. Затова и в Audi ще продължат да развиват развитието на почистващите системи, но те ще се използват само за големите модели.

Снимка: Audi
 

Тагове: audi a3 audi a1
0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Kobura ( преди 6 години )
    Ривеш за фауве, не скиф, всичките ползват готови компоненти и сглобяват само тенекиите ги пресоват различно, лампите др. и си мислите че карата друга кола разработена от любимата ви марка, а дано, ама надали.
  • #4
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Кура на горе гледа ( преди 6 години )
    Направо да се отказват нацяло
  • #3
    16 rate up comment 4 rate down comment
    VAG ЦИНИЗЪМ ( преди 6 години )
    Като се задръсти дпф-а в инструкциите на колата те подканват да я форсираш, за да излезе всичката отрова наведнъж - това ли ви е третирането на отработени газове, долни мерзавци?!
  • #2
    23 rate up comment 4 rate down comment
    тнт ( преди 6 години )
    Би трябвало висички производители на малки коли да спрат с дизела.Те по принцип не се карат на дълги разстояния и дизела само натоварва конструкцията и джоба. Едно от най-странните возила е Смарт-дизел. От него остава само спомена за шум,като на миксер с повреден ротор.
  • #1
    12 rate up comment 3 rate down comment
    popa ot razgrad ( преди 6 години )
    да развиваш развитието...супер български език...