IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Koenigsegg показа как Agera RS вдига 458 км/ч (ВИДЕО)

Шведите разкриха още подробности за поставянето на рекорда за скорост

Koenigsegg показа как Agera RS вдига 458 км/ч (ВИДЕО)

Шведският автомобилен производител Koenigsegg публикува видео от салона на хиперколата си Agera RS, която преди малко повече от месец постави 5 рекорда за серийни автомобили на специално затворен участък от път в Невада.

Koenigsegg показа как Agera RS вдига 458 км/ч (ВИДЕО)

От компанията обясниха, че пилотът на автомобила умишлено се е движил по-бавно след старта, тъй като задача му е била да постави рекорд за максимална скорост, а не за най-добро ускорение. В крайна сметка хиперколата успя да развие средно 447,19 км/ч, като в едната посока записа дори 457,94 км/ч. Средната максимална скорост на 1 км е 445,63 км/ч, а на 1 миля – 444,76 км/ч.

Освен това Koenigsegg Agera RS подобри собственото си постижение по ускорение от 0 до 400 км/ч и последвало спиране – от 36,44 секунди на 33,29 секунди. Предишният резултат също беше световен рекорд. За сравнение, постижението на Bugatti Chiron, който също държеше рекорда в един момент, е 41,96 секунди.



Очакванията са битката в този клас да стане още по-оспорвана, като за основен конкурент на Koenigsegg Agera RS вече се счита нe Chiron, а Hennessey Venom F5. Неговите създатели твърдят, че колата с мощност 1600 к.с. може да развие 484 км/ч. Шведите обаче на свой ред не са използвали основното си оръжие – хибридът Regera, който разполаа с 1500 к.с.

Снимка и видео: YouTube

Тагове: koenigsegg agera rs
0 от 500