IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bugatti вкарва новите Chiron в сервизите си

Засега акцията е само за автомобилите, продадени в САЩ

Bugatti вкарва новите Chiron в сервизите си

Всички американски собственици на Bugatti Chiron ще бъдат принудени да се разедлят за известно време с автомобилите си, след като стана ясно, че те имат производствен дефект.

Bugatti вкарва новите Chiron в сервизите си

Както съобщва на на сайта си Националното управление за безопасност на движението на САЩ (NHTSA), производителят на суперколи ще трябва да проведе сервизна акция. Причината е, че при Chiron е открит дефект при механизма за регулиране на седалките.

Според експертите от управлението, механизмът не е правилно поставен още в завода, в резултат на което при ускорение или рязко спиране може да се счупи и така да се стигне до загуба на контрол върху автомобила с мощност 1500 к.с.

Сервизната акция засяга 47 автомобила, което е около 10% от целия тираж на хипе,колата. Досега инцидент заради този дефект не е регистриран. Очаква се обаче и останалите 33 автомобила, произведени до края на годината, също да влязат в сервиза за ремонт.

Снимка: Bugatti

Тагове: bugatti chiron
0 от 500