IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Маркионе вкарва и Maserati във Формула 1?

Италианската марка ще е партньор на Haas F1

Маркионе вкарва и Maserati във Формула 1?

Големият шеф на Ferrari и FIAT Серджо Маркионе явно има сериозни планове за Формула 1, въпреки заплахите, че ще изтегли Скудерията от световния шампионат преди началото на сезон 2021 година, когато трябва да влязат в сила новите правила за двигателите на болидите.

Маркионе вкарва и Maserati във Формула 1?

Според информация от FIAT Маркионе планира да вкара догодина във Формула 1 и Maserati – другата спортна марка под шапката на FCA. Съвсем наскоро беше официално обявено, че в световния шампионат се завръща Alfa Romeo – като основен спонсор на Sauber и доставчик на двигатели, т.е ребрандирани мотори на Ferrari.

Сега се очаква същата схема да бъде приложена и с Maserati, като италианската марка ще стане основен спонсор на Haas F1, а моторите Ferrari, които използва американският тим ще сменят името си на Maserati. Предполага се, че сделката ще е на стойност 20 милиона евро, т.е тимът на Джийн Хаас ще получава двигателите си безплатно, но все още няма реакция от негова страна.

Малко по-рано тази година Маркионе искаше да вкара Alfa Romeo като основен спонсор на Haas F1, но американците отказаха основно заради това, че ще трябва да приемат за пилоти протежета на Ferrari. Сега Джийн Хаас не е дал индикации, че позицията му се е променила и той вече обяви, че тимът ще разчита и догодина на Ромен Грожан и Кевин Магнусен.

За последно Maserati участва със свой тим във Формула 1 през 1957 година, а до края на 60-те години компанията доставя мотори на отборите в световния шампионат.

0 от 500
  • #1
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Гост ( преди 6 години )
    Това са пак някакви трудно прозрими схеми за реклама с очакван маркетингов ефект.Двигателите Ферари, Алфа Ромео и Мазерати ще се правят в заводите в Маранело и Модена, вероятно ще са еднакви /сходни/, но ще им се донапомпа Ф1 имидж. Този, който дава парите има право да ги именува както му е угодно. Е, има някакъв проблем, ама какво от това. То и двигателите Рено на Ред Бул се произвеждат във фабрика на Нисан, но от това някаква световна драма не е произлязла. По-важно е какво ще решат по 2021