IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Евтините кросоувъри на Volkswagen ще бъдат два

Освен обявеният по-рано T-Cross германците ще предложат и Tarek

Евтините кросоувъри на Volkswagen ще бъдат два

Съвсем наскоро от Volkswagen обявиха, че подготвят достъпен като цена SUV, който на първо време ще бъде насочен към пазара в Южна Америка, но след това може да се появи и на други континенти. При официално представяне на плановете на марката обаче стана ясно, че кросоувърите от този тип ще бъдат два.

Евтините кросоувъри на Volkswagen ще бъдат два

Първият от двата модела е T-Cross, който ще представлява по-скоро вдигнат хечбек. Автомобилът, както и останалите по-малки модели на Volkswagen от последните месеци, е построен на платформата MQB A0. Компактната машина ще бъде с увеличен клирънс и ще разполага със защитни елементи по каросерията, като ще заеме мястото в гамата на спрения от производство CrossFox.

Вторият кросувър ще получи името Volkswagen Tarek. Това ще бъде компактен модел, който ще се позиционира като конкурент на Jeep Compass и Hyundai Tucson. В Европа такъв е Tiguan, но в Южна Америка този SUV се предлага единствено във версия със 7 честа.

Евтините кросоувъри на Volkswagen ще бъдат два

В плановете на Volkswagen са включени и още няколко модела, които освен в Южна Америка, ще се предлагат и на други континенти. Това са новите поколение на Jetta и Amarok, обновеният Passat, както и големият Atlas (на някои пазари този автомобил ще се продава под името Teramont).

Снимки: Auto.Mail
 

Тагове: vw t-cross tarek
0 от 500