IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колоездач лети с 90 км/ч по магистрала (ВИДЕО)

Велосипедистът ще плати глоба, но не за превишена скорост

Колоездач лети с 90 км/ч по магистрала (ВИДЕО)

Литовски велосипедист бе засечен от местната полиция да кара с 90 км/ч по една от магистралите в страната. За да развие подобна скорост, мъжът прибягнал до изпитата хитрост, като се скрил зад камион и използвал неговата въздушна струя.

Велосипедист лети с 90 км/ч по магистрала (ВИДЕО)

Видео от куриозната случката беше публикувано в страницата на полицията на Литва. Велосипедистът е бил забелязан от патрул, който го настигнал и му наредил да спре. Мъжът е бил глобен с 40 евро, но не за превишена скорост, а за това, че се движи по магистрала, което е забранено за колоездачи.

От полицията са категорични, че любителят на силните усещания трябва да бъде благодарен, че се е отървал толкова леко, защото създава опасна ситуация на пътя. Той се е движил съвсем близо до камиона и рязко спиране на голямата машина е можело да доведе до сериозен инцидент с тежки последици за колоездача.



Снимка и видео: Facebook

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Правя същото с градския транспорт :) , само веднъж за 25г съм карал на магистрала, не е там мястото на велосипеда.
  • #2
    6 rate up comment 0 rate down comment
    д-р.Куртев ( преди 6 години )
    По същият начин е поставен и рекорда за максимална скорост от велосипедист от над 200 км.ч !
  • #1
    3 rate up comment 2 rate down comment
    .. ( преди 6 години )
    Тези, които не са виждали колоездачи по БГ магистралите да си вдигнат ръцете.Хм... странно, не виждам ръце, защо ли...Аз лично съм засичал не веднъж колоездачи по магистралите у нас.Да, и нас е забранено, но на кой му пука... да карат, пък като стане беля ще го мислим.