IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Red Bull и Polaris стартират шампионат за UTV машини (ВИДЕО)

Надпреварата ще е под шапката на американския рали-крос

Red Bull и Polaris стартират шампионат за UTV машини (ВИДЕО)

Red Bull и Polaris ще стартират нов раликрос шампионат с UTV машини на американския производител, който ще е под шапката на вече популярния Red Bull Global Rallycross (GRC).

Red Bull и Polaris стартират шампионат за UTV машини (ВИДЕО)

Тази надпревара се провежда в Щатите от 2009 г. насам, като в топ класа се състезават автомобили с мощност 600 к.с. В Европа и по-голямата част на света обаче GRC е в сянката на световния рали крос шампионат на ФИА, където карат някои от най-големите звезди в моторните спортове като Себастиен Льоб и Петер Солберг.

Новата серия ще подгрява основните стартове, а пилотите ще се надбягват с машини Polaris RZR. Моделът се предлага с две и четири места, като най-мощната му версия – RZR XP4 Turbo Dynamix се задвижва от турбо мотор с обем 925 кубика и мощност 168 к.с.

За сезон 2018 се очаква и старт на още една серия в рамките на GRC – състезания с електромобили. Те също ще са отделни стартове и отново ще подгряват публиката за надпреварите в класовете Supercar и GRC Lite.
 

Тагове: red bull polaris grc
0 от 500