IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

FIAT планира субкомпактен кросоувър

Новият модел ще е базиран на Argo и ще е по-къс от 4 метра

FIAT планира субкомпактен кросоувър

Шефът на Jeep Майк Манли зарадва репортерите на автомобилния салон в Лос Анжелис с информацията, че марката планира нов кросоувър, който ще се бори в класа на субкомпактните модели, тъй като дължината му ще е под 4 метра. Той потвърди, че моделът вече се разработва и се планира да бъде лансиран основно на развиващите се пазари.

FIAT планира субкомпактен кросоувър

Манли даде пример с Индия и обясни как е било взето решението за дължината на колата, която да е под 4 метра. В Индия точно дължината на возилото е основа за акцизът, който се плаща за автомобила – 12% за дължина до 4 метра и 24-27% за по-дългите модели. В момента най-късият модел на Jeep е Renegade (4,24 метра), а сред по-сериозните всъдеходи най-къса е тривратата версия на Jeep Wrangler (4,22 метра).

Но Jeep няма да може да използва платформата на Renegade за новия модел, затова най-вероятно за тази цел ще бъде адаптирана тази от новия модел на FIAT за Бразилия – хечбекът Argo. От своя страна близко бъдеще FIAT Argo ще се появи в Европа като следващото поколение на популярния Punto.

Естествено, в Индия данъците се определят и от обема на двигателя – най-изгодни са бензиновите мотори с обем до 1200 кубика и дизелите с обем до 1500 кубика. Което пък оформя и параметрите на моторната гама на новия модел на Jeep, но това още не е потвърдено.

Тагове: fiat argo renegade
0 от 500