IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota направи приключенски кросоувър

Концептът FT-AC е дело на американското студио за дизайн

Toyota направи приключенски кросоувър

Компанията Toyota продължава да залага на нови концептуални кросоувъри, след като моделът C-HR бе приет много добре на световните пазари. На автосалона в Ню Йорк през април японците представиха бунтарския коцепт Toyota FT-4X, а на през октомври в Токио - Toyota Tj Cruiser, който е нещо средно между кросоувър и миниван.

Toyota направи приключенски кросоувър

На последното за година голямо изложение пред публика дебютира Toyota FT-AC, който е създаден от калифорнийското студио на марката Calty Design. Неговата абревиатура се разшифрова като Future Toyota Adventure Concept, а ярко-зеленият цвят ясно показва, че този модел наистина е готов за приключения.

Toyota направи приключенски кросоувър

От компанията разкриха едниствено, че кросоувърът е оборудван с бензинов мотор, система за задвижване на четирите колела и електронна система, управляваща вектора на тягата. От Toyota уточняват, че автомобилът може да получи и хибриден силов агрегат от следващо поколение.

Toyota направи приключенски кросоувър

Фактът, че това е само концептуален модел, позволява добавянето на необичайно оборудване. Например, във фаровете за мъгла за вградени инфрачервени камери, които могат да изпращат заснетото не само в автомобила, но и на други места. Има точка за достъп до интернет, благодарение на която снимките се качват в специален облак, където може вече да бъдат редактирани.

Toyota направи приключенски кросоувър

Информация за габаритите на модела не се съобщава, но се знае, че Toyota FT-AC е изграден на модулната платформа TNGA-C, която означава напречно разположение на двигателя, 4 цилиндъра, предно окачване McPherson и многоточоково задно окачване. От компанията твърдят, че това е само шоу-кар, като засега няма планове за неговото излизане в серия.

Снимки: Toyota

Тагове: suv toyora ft-ac
0 от 500