IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkwagen разкри електрическите си планове (ВИДЕО)

В Европа ще се предлага хечбек, а в Щатите – кросоувър

Volkwagen разкри електрическите си планове (ВИДЕО)

На автосалона в Лос Анджелис компанията Volkswagen представи пълната гама свои електрически концепти, включваща хечбека I.D., минивана I.D. BUZZ и кросоувъра I.D. CROZZ. Всички тези машини бяха показвани по-рано и на други изложения, но сега от компанията за първи разкриха какво ще е тяхното бъдеще.

Volkwagen разкри електрическите си планове (ВИДЕО)

Плановете бяха оповестени от Юрген Щакман, който отговаря за продажбите, маркетинга и следпродажбеното обслужване във Volkswagen. Топ-мениджърът разкри, че първият електромобил за Европа ще бъде хечбек, а за САЩ – кросоувър. Очаква се на пазарите зад океана по-късно да се предлагат още два модела на ток - I.D. Lounge и I.D. AEROe. Те засега не са показвани, но се твърди, че това ще бъдат седан и спортно купе.

Самият Щакман потвърди излизането, който най-вероятно ще бъде представен по време на автосалона в Детройт през януари. Този модел ще замени спрения от производство Phaeton и ще бъде позициониран като директен конкурент на Tesla Model S.

Последен от всички - през 2022 г., на пазара ще излезе микробусът I.D. BUZZ. Всички модели ще бъдат изградени на новата платформа MEB, която позволява поставяне на електромотора на всяка ос. Във Volkswagen планират през 2025 г. да продават по 1 млн. коли на ток годишно.



Снимка и видео: Volkswagen

Тагове: volkswagen
0 от 500
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Плановете на Фолксваген включват разработване на нов софтуер за дизелови автомобили, който да не бъде хванат... На кого му пука за плановете на ФВ? От много години нямам доверие за пет пари на тази фирма, а тя непрекъснато ми доказва че съм прав. Немските автопроизводители са измамници. И не само ФВ - Мерцедес и БМВ са същите. Програмирана смърт, капсуловани детайли, налагащи смяна на целия възел, измами с гаранциите... какво да говоря повече.
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ще ще ще. Софтуерната компания ФВ са патентовали ще-тата. Закривай!
  • #7
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Бусчето наистина изглежда много свежо, но като се помесля какви ядове съм брал с Т3 и Т4, изобщо не бих си и помислил повече за кола от тази марка. А най-гадното е да отидете с цялото семейство на почивка, натоварили деца и багаж и последният ден от почивката, колата да спре да пали и да няма с какво да се прибереш. На никого не го пожелавам.
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 6 години )
    Бусчето наистина ме кефи и бих карал такова някой ден!
  • #5
    6 rate up comment 11 rate down comment
    Ако ме разбирате... ( преди 6 години )
    Германците ще си "подложат" много добре нещата,по бавно но сигурно си опичат бъдещето и ще са много по подготвени и вариативни за бъдещето развите на базара. За разлика от тесла, които бързат и искарват на пазара незавършени и недоизмислени продукти, германците правят автомобили от 100 години. При тях няма еуфория и фантазии за масите, не излизат да се хвалят и да говорят пред никой.
  • #4
    9 rate up comment 4 rate down comment
    VW ( преди 6 години )
    Е щом сега представиха концептите, значи има надежда 2020-та 2035-та някъде, съвсем ориентировъчно така...
  • #3
    8 rate up comment 13 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    Пак за ФВ се говори в тази медия. Ако отворите официалният сайт на изложението, на ФВ са отделени едва няколко реда и снимка на някакво "ново" Ауди. Ето върху какво акцентират технологичните сайтове: "The tech star of the show is the Infiniti VC-T (variable compression-turbocharged) engine, in the 2018 QX50 compact SUV. Fuel economy climbs by as much as one-third over a comparable V6.", никой не обръща внимание на яловите напъни на ФВ освен в България явно.
  • #2
    12 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Това не може да стане! Какъв Фолк с Ваген ще е, ако не пуши, не трака и не бълва облаци сяжди! Няма начин просто. Нафтови печки и това е! Меркел ги подкрепи и ще продължават да ни тровят.Все пак са полудържавна перачница, а от електричките малко се печели. Сервизите ще трябва да затворят, защото няма да има скъпо обслужване, масла, филтри, ремъци, вериги и др. подобни. Освен от ФВ да измислят електромотора и батерията да са консуматив. Не се и съмнявам, че ще го направят.
  • #1
    9 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Доста са грозновати, само малкото става горе долу