IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus RX получи версия със 7 места

Удълженият кросоувър ще се предлага с два задвижващи агрегата

Lexus RX получи версия със 7 места

Една от основните премиера на Lexus по време на автосалона в Лос Анджелис е на кросоувъра Lexus RX с добавка L към името. Зад нея се крият допълнителни 110 мм дължина на каросерията, трети ред седалки и едва забележими промени в дизайна.
Забележителното е, че увеличението на дължината е само в задната част, като по никакъв начин не се е отразило на междуосието, което си остава 2790 мм. Общата дължина на кросоувъра вече е 5 метра (без 5 мм), като допълнителните сантиметри са добре скрити в дизайна и невинаги се виждат лесно. Най-ярката особеност на новата версия е задното стъкло – заради допълнителните места то не е така скосено, както при 5-местния RX.
На третия ред се събират двама пътници, за които също са предвидени въздушни възгравници, подлакътници и отделни въздуховоди на климатичната система. Салонът може да бъде както със 7 места, така и с 6 – като опция вторият ред седалки може да се състои от две отделни кресла.
Удълженият Lexus RX се предлага в две модификации. Базовият вариант е RX 350L с бензинов 3,5-литров V6, развиващ 294 к.с. и 357 Нм. Моторът е комбиниран с 8-степенна автоматична скоростна кутия, а задвижването е или предно, или към четирите колела.
По-добре оборудваната версия е хибридната RX 450hL. В нея основна роля играе същият 3,5-литров V6, на когото помагат два електромотора. Мощността на задвижващия агрегат в случая е 313 к.с.
В базовото ниво на оборудване на RX L влизат асистентите за безопасност от пакета Lexus Safety System +, както и функция за безконтактно отваряне на багажника, аудиосистема с 9 тонколони и др. Хибридът разполага с навигация, по-модерна музикална система и подгряване на волана и предните седалки.
Снимки: Lexus

Тагове: suv lexus rx
0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Еее, тези вече вдигнаха много летвата на собствените си грозилища...Всеки следващ модел кърти
  • #3
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Фен съм на марката, но това на снимката никяк не ми радва окото. Предполагам няма да излезе в този вид, ако искат да се продава. Настоящата версия с 5 места изглежда чудесно. Не виждам защо им е нужно да загрозьват тази със 7 места, като принципно това е един и същ автомобил.
  • #2
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Дедо Прас ( преди 6 години )
    Леко ПТП на тази кола хич няма и да личи, толкова е ръбата,че предизвиква съчувствие и леко неудобство !
  • #1
    6 rate up comment 8 rate down comment
    +++ ( преди 6 години )
    Леле колко е грозен