IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическа триколка за 10 000 долара?

За серийното производство на Sondors Model ще са нужни 20 милиона долара

Електрическа триколка за 10 000 долара?

Калифорнийската компания Sondors иска да направи решителната крачка към поевтиняването на електромобилите и представи своя прототип на автомобилното изложение в Лос Анжелис – Sondors Model е триколесен електромобил и ще струва 10 000 долара.

Електрическа триколка за 10 000 долара?

Компанията Sondors носи името на основателя си Сторм Сондърс, който стартира бизнеса през 2015 г., като набра 6 милиона долара за финансиране на планираното от него производство на електрически велосипеди. Две години по-късно гамата електрически колела на Sondors включва шест модела, като най-евтиният струва 499 долара и се предлага с електромотор с мощност 350 вата и литиево-йонна батерия с капацитет 8,7 апмерчаса.

Електрическа триколка за 10 000 долара?

Sondors Model е 3-местен електромобил, чиято серийна версия ще се предлага с три различни батерии, които ще осигуряват пробег от 120, 240 и 320 километра с едно зареждане.

От компанията потвърдиха, че серийната версия ще може да се зарежда от битов електрически контакт. Все още се знаят малко неща за бъдещия модел, но Сторм Сондърс обяви, че ускорението му от 0 до 96 км/ч ще става за 5 секунди и собственикът на електромобила ще може да използва собствения си таблет или смартфон вместо арматурно табло на колата.

Разработването на Sondors Model е отнело 7 месеца, като основателят на компанията обяви, че електромобилът е създаден от нулата. Проектът е финансиран с 1 милион долара, събрани чрез краудфандинг в хода на тези 7 месеца. Сондърс допълни, че за да стартира серийното производство на Sondors Model компанията има нужда от 20 милиона долара, но все още не се знае дали и кога ще започне набирането на тези пари.

Тагове: sondors sondors model
0 от 500