IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Спортен електромобил от Dodge

Дори и спортните автомобили вече не могат да си позволят да не държат сметка за разхода на гориво.

Спортен електромобил от Dodge
Затова все по-често виждаме и концепции на хибридни и изцяло задвижвани от електричество спортни автомобили. Подобни планове разработват дори в меката на мощните автомобили – САЩ. 

От групата Chrysler разработват изцяло задвижван от електроенергия спортен автомобил, наречен Dodge Zeo. Той ще бъде произвеждан на базата на легендарния Dodge Viper, типичен представител на „горещите” американски автомобили. 


„Зеленият” спортен Dodge ще изминава с едно зареждане от електрическата мрежа за общо ползване до 400 км. Това се постига с новите литиево-йонни батерии. Засега разполагаме само със скици на бъдещия автомобил, но той ще бъде представен в реален вид още идния месец на автомобилния салон в Детройт. 


Според първите скици които пуснаха за медиите от Dodge, новият Zeo има видими прилики с Viper. Макар това да не личи от скиците, автомобилът ще има четири врати и ще предлага места за четири пътници. 

Електродвигателят ще бъде с обща мощност 250 kW, като ще подсигурява изключителна динамика на спортния автомобил. Ускорението от място до 100 км/час със Zeo ще става за 5.8 секунди, обещават от Dodge. 

Единствените други данни, които засега от Dodge съобщават са размерите на Zео: дължина 4390 mm, широчина 1743 mm, височинa 1290 mm и разстояние между осите 2792 mm.
0 от 500