IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Subaru представи новия си голям SUV

Ascent може да превозва до 8 човека и разполага с нов мотор

Subaru представи новия си голям SUV

Една от първите премиери на стартиралия само преди часове Международен автомобилен салон в Лос Анджели бе на кросоувъра Subaru Ascent. Автомобилът може да превозва до 8 пасажера, като е оборудван с нов 2,4-литров бензинов турбомотор.

Subaru представи новия си голям SUV

Японският производител позиционира кросоувъра като „най-големият модел на марката, който обещава изключителна универсалност и разполага с редица забележителни технически решения”. За основен конкурент на Ascent е посочен Honda Pilot.

Габаритите на автомобила да дължина от 4998 мм, широчина – 1930 мм, височина – 1819 мм и разстояние между двете оси 2890 мм. Клирънсът е 220 мм. Кросоувърът ще се предлага във версии със 7 или 8 места, като е построен на новата платформа SGP (Subaru Global Platform).

Дизайнът на модела е в стила на направлението  Dynamic x Solid, на което залагат японците. В предната част се вижда 6-ъгълна решетка на радиатора и стилна главна оптика. Като цяло машината изглежда свежо и съвременно.

Subaru представи новия си голям SUV

Едно от предимствата на Ascent е възможността за трансформации на салона. По желание на клиента вторият ред седалки може да бъде заменен от две отделни кресла. Така ще се променя и броя на возещите се в кросоувъра – от 8 (2+3+3) на 7 (2+2+3). Общо ще се предлагат 4 нива на обоудване - Base, Premium, Limited и Touring.

Най-достъпният вариант ще получи редица системи и асистенти за безопасност, в това число и комплексът EyeSight. Той включва система за аварийно спиране, система за поддържане на лентата на движение, информационно развлекателна система със сензорен дисплей, поддържаща Android Auto и Apple CarPlay, 18-цолови джанти, 3-зонов климатик и др.

Топ-версията ще има 20-цолови джанти, мултимедиен-комплекс с 8-инчов сензорен монитор, точка за достър Wi-Fi, подгряване на външните огледала, аудиосистема Harman Kardon и др.

Subaru представи новия си голям SUV

На пазара в САЩ новото Subaru ще се предлага и с нов 2,4-литров Boxer с директно впръскване на горивото и турбокомпресор. Мощността на мотора е 260 к.с. Трансмисията е CVT с 8-степенен ръчен режим.

Продажбите на автомобила в Щатите стартират през лятото на 2018 г. Кросоувърът ще се сглобява в завода на Subaru в Лафайет, щата Индиана.

Снимки: Subaru

 

Тагове: suv subaru asxent
0 от 500
  • #6
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Дърваруфен ( преди 6 години )
    Тук си требе топор , раш-пила и голем трион - за производството.Туй дървару ше бъде първото с дървен капак на мотора. За тва го нема на снимката ...
  • #5
    2 rate up comment 8 rate down comment
    e46 ( преди 6 години )
    За какво му е на някой тоя рейс???
  • #4
    9 rate up comment 1 rate down comment
    До долния ( преди 6 години )
    Не мога да разбера какъв ви е проблема със CVT-то? Да знам, повечето са кофти, ама някой карал ли е на Субару CVT-то? Има огромна разлика с останалите, ама много огромна, най - малкото е с верига и е доста добре изпипано. Сега за рацери не става то е ясно, там си трябва ръчка ама на семеен СУВ мисля, че е идеално.
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    187 ( преди 6 години )
    Пропуснал си една марка, която наскоро представи революционен бензинов двигател :).
  • #2
    3 rate up comment 9 rate down comment
    Трагедия ( преди 6 години )
    Една по една японските марки окапват. Все по смотани коли произвеждат. А през 90-те бяха задминали Германците. Явно демографската криза в Япония вече си казва думата а там и не влизат много имигранти отвън. За разлика от Германия където има постоянен приток на мозъци и работна ръка.Митсубиши се скапа.Нисан фалира и Рено ги купи.Колите на хонда и Тойота в днешно време са ужасно грозни. Примерно новата Type R все едно че някой пубер е измислял дизайна докато е играл NFS. :))
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Предната седалка да я направят цяла с падащ подлакътник и поставка за чаши, тогава ще е с 9 места.