IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

PSA внася все повече двигатели от Китай

Бензиновите агрегати се увеличават за сметка на дизеловите

PSA внася все повече двигатели от Китай

PSA Group увеличава вноса на бензинови двигатели, произведени от компанията в Китай, за да отговори на промените при търсенето на автомобили в Европа, тъй като клиентите все повече избягват дизеловите коли.

PSA внася все повече двигатели от Китай

Информацията е на френския финансов ежедневник Les Echos, който допълни, че в сравнение с плановете за тази и следващата година вносът ще е почти двойно по-голям.

Peugeot и Citroen първоначално планирали да внесат 55 000 двигателя, но се е наложило актуализиране на поръчката, която е била увеличена на 100 000 бензинови двигателя. От PSA отказаха коментар на твърденият на изданието, които породиха опасения у клиентите, че може да си купят нов автомобил с недостатъчно надежден двигател, сглобен в Китай.

По-рано тази година PSA обяви план, според който предстои преустройство на част от производствените мощности на компанията във Франция, където вместо дизелови двигатели ще започне сглобяването на бензинови мотори.

PSA е една от компаниите, разследвана от френската прокуратура за нарушаване на разпоредбите за максималното ниво на азотните окиси, които отделят дизеловите модели на фирмата. Другите са FCA, Renault и Volkswagen. Разследването е установило, че шампиони при нарушаването на екологичните норми са FIAT 500X и Jeep Cherokee, които отделят над 11 пъти повече азотни окиси от нормата.

Тагове: citroen peugeot psa citroën
0 от 500