IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat показа евтин седан

Моделът Cronos бе обявен за глобален, но засега ще се продава само в Южна Америка

Fiat показа евтин седан

Помните ли Fiat Linea? Това беше бюджетен седан, който италианският производител предлагаше на някои пазари. Сега компанията е готова с негов наследник – Cronos, който е обявен за глобален модел, но е предназначен предимно за Южна и Латинска Америка, където Fiat се продава добре.

Fiat представи евтин седан

Засега от компанията се ограничиха само с две снимки на топ-версията на модела. Той почти не се отличава от хечбека Argo, който също е предназначен за Южна Америка. Разликите са в броните и решетката на радиатора, както и на увеличеното разстояние между двете оси.

Разлика има и в местата, на които се произвеждат. Argo се сглобява в завода на Fiat в Бразилия, а Cronos – в предприятието в Аржентина. За модела са предвидени атмосферни мотори с обем 1,3 литра (111 к.с.) и 1,8 литра (141 к.с.), които могат да работят както на бензин, така и на етанол.

Fiat представи евтин седан

В стандартния вариант с двата двигагеля се предлага механична скоростна кутия, но при доплащане по-слабият мотор може да се съчетае с „робот” с един съединител. За по-мощната версия налице е 6-степенен автомат. Продажбите стартират в началото на 2018 г.

Снимки: Fiat
 

Тагове: fiat cronos linea argo
0 от 500
  • #6
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Аксел ( преди 6 години )
    По същия начин в Германия, Австрия, Италия и Испания (където се произвежда) се чудят, защо Пежо 301 не е за техните пазари , а за Източна Европа и Близкия и Далечен Изток, бившия СССР и Китай. А като има кашжеш, че е 11 000 евро и не вярват.
  • #5
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    И пак за развиващите се пазари евтини и здрави модели, за Европа скапани блъскани с електроника развалини. Това сигурно ще е два пъти по-евтино и три пъти по-здраво от Турското Тъпо
  • #4
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Всичко под САЩ e разделено - 40% Фиат и 40% Пежо, останалите се борят за 20%
  • #3
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Петър ( преди 6 години )
    Южда Америка и Латинска Америка не са синоними. Първото понятие е континент, а второто - страни със сродна култура. Мексико и Коста Рика са в ЛАтинска Америка, но не са в Южна Америка. Гайана и Суринам са в Южна Америка но не са част от Латинска Америка.
  • #2
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Южна и Латинска Америка" ?????????
  • #1
    21 rate up comment 3 rate down comment
    Homer Simpson ( преди 6 години )
    Изглежда добре!