IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Range Rover Evoque идва догодина

Кросоувърът ще получи хибридна, но не и електрическа версия

Новият Range Rover Evoque идва догодина

Световната премиера на второто поколение на Range Rover Evoque ще се състои по време на автосалона в Париж догодина. Според британското издание Autocar, кросоувърът ще бъде изграден на модернизирана версия на сегашната платформа D8 с напречно разположение на двигателя.

Новият Range Rover Evoque идва догодина

Революционни промени в екстрериора на Evoque не се планират, но във външния вид на модела ще се появят елементи в стила на Range Rover Velar. Интериорът на кросоувъра също ще повтаря до голяма степен този на Velar. В салона ще има три дисплея – един вместо традиционните прибори и два на централнана консола.

Както и досега, Evoque ще се предлага с 2,0-литров турбомотори от семейството Ingenium, развиващи между 150 и 300 к.с. Те ще се съчетават с 9-степенна автоматична скоростна кутия ZF. Ще има и хибридна версия с 1,5-литров бензинов двигател с 3 цилиндъра и електромотор. Изцяло електрически вариант не се предвижда.

Продажбите на новото поколоние на Range Rover Evoque ще започнат през 2019 г. Всъдеходът ще се предлага единствено с 5 врати, като в компанията са решили да се откажат от модификацията с 3 врати. Що се касае до кабриолета, то тази версия на първата генерация ще се предлага едновременно с новия Evoque. А вторият Evoque Convertible ще се появи в началото на следващото десетилетие.

Снимка: Land Rover

Тагове: range rover evoque
0 от 500