IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan преговаря за сътрудничество с Chrysler

Желанието на шефът на групата Renault/Nissan Карлос Гон (Carlose Ghosn), за съюз с някой от американските производители може скоро да се осъществи, макар и частично.

Nissan преговаря за сътрудничество с Chrysler
Възможно е в скоро време да се постигне споразумение, според което Nissan и Chrysler биха могли да си „обменят” модели, лекотоварни автомобили и двигатели. Според неофициални информации Nissan и Chrysler вече водят преговори за бъдещо сътрудничество. 


Не става въпрос обаче за този тип сътрудничество, който искаше шефът на Nissan и Renault Carlos Ghosn, когато преговаряше с General Motors. 

Сега евентуалното сътрудничество ще бъде свързано винаги с конкретен модел. Говори се, че при Nissan най-вероятно става въпрос за производството на компактен автомобил (предполага се, че става въпрос за модела Versa, на повечето пазари в Европа известен като Tiida). 

При Chrysler става въпрос за взаимодействие с Nissan при производството на мини ванове и пикапи. 

Трябва да се каже, че с този тип сътрудничество и двете фирми имат богат опит. По тази схема Nissan има опит с Mitsubishi Motors или Suzuki Motors. Suzuki например обяви преди дни, че Nissan ще произвежда за тях средно голям пикап на базата на модела Frontier, предназначен за северноамериканския пазар. 

От своя страна, сега Chrysler има подобни договори и с Hyundai, Mitsubishi, Volkswagen и китайския производител Chery.
0 от 500