IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche залага на Macan на ток

Eлектрическият кросоувър ще се появи, но не е ясно кога

Porsche залага на Macan на ток

Производителят на спортни автомобили Porsche няма никакво намерение да изостава от конкурентите и вече работи върху електрическа версия на по-малкия си кросоувър Macan. Тя ще се превърне в директен съперник на Tesla Model X.

Porsche залага на Macan на ток

Пред изданието Autoevolution шефът на северноамериканското подразделение на марката Клаус Зелмер заяви, че пред компанията изобщо не стои въпрос за това дали ще пусне такъв автомобил на пазара. В случая с електрическия Macan въпросът е кога ще се появи този модел.

През 2030 г. в държавите от ЕС ще влязат още по-жестоки ограничения на нивата на вредните емисии СО2, а първият етап от тяхното намаляване ще започне още по-рано – прз 2025 г. Според шефа на отдела за разработки на Porsche – Михаел Щейнер, компанията ще се справи с тези срокове и ще предложи изцяло електрически модели, в това число и кросоувъри.

Porsche залага на Macan на ток

Очакванията да електрическият Macan да използва платформата на първия автомобил на ток на марката. Той бе показан като концептуален модел с името Misssion E, а през последния месец Porsche тества прототип на електромобила на пистата „Нюрбургринг”.

Снимки: Porsche

0 от 500