IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda обнови кросоувъра CX-5

Моделът получи нова система на двигателя и разширено оборудване

Mazda обнови кросоувъра CX-5

Японският производител Mazda обяви старт на продажбите на обновения кросоувър CX-5, моделна година 2018. Популярният кросоувър е получил система за деактивация на цилиндрите и разширен списък от допълнително оборудване.

Mazda обнови кросоувъра CX-5

Голямата новост е системата за деактивация на цилиндрите при 2,5-литровия двигател Skyactiv-G. Благодарение на нея автомобилът ще трябва да подобри значително разхода си на гориво. С колко точно, засега не се съобщава.

Освен това в Mazda са добавили и опълнителни системи за безопасност, които вече са налице при версии с по-ниско оборудване. Сред тях е система за следене на „слепите” зони и за предупреждение при намиращ се в опасна близост отзад друг автомобил.

За най-достъпните версии вече се предлагат светодиодни фарове, 17-инчови лети джанти, информационно-развлекателна система със 7-инчов монитор и др. Като опция е достъпен и пакет i-Activesense, в който влизат няколко нови системи за безопасност и асистенти на водача.

Що се касае до споменатия двигател, той е с 4 цилиндъра и обем 2,5 литра, като генерира 187 к.с. Моторът се съчетава с 6-степенна механична скоростна кутия. Базовата версия е с предно предаване, а като опция се предлага система за задвижване на четирите колела i-Activ.

Известни са цените на обновения модел за САЩ. Там той стартира от 24 150 долара за версия с предно предаване. За автомобил с 4х4 сумата скача на минимум 25 450 долара.

Снимка: Mazda

Тагове: mazda cx-5 skyactive-g
0 от 500
  • #10
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Първо трябвали да се учат да правят 6-цилиндрови мотори, а когато се оказа, че те ги правят преди да са те изходили започна друга песен да пееш и да се правиш на умен при какъв обем колко цилиндъра да се слагат.
  • #9
    1 rate up comment 5 rate down comment
    До долния ( преди 6 години )
    явно по мазните "критерии" 1.8 литровите моторчета следва да са с 6-цилиндъра, а 2.5литра и по-големите само с 4! )))))))))))))))))))))))
  • #8
    16 rate up comment 3 rate down comment
    до: мазния кр-е-тен ( преди 6 години )
    Когато Мазда правеха 6 цилиндрови мотори с обем на двигателя 1,8 л. сигурно още не си бил плануван. Ама от къде да ги знаеш тези неща, като не четеш и си изклучително ограничен. Та какво викаш, кой трябва да открива 6-цилиндровите?
  • #7
    4 rate up comment 12 rate down comment
    мазна... ( преди 6 години )
    все още не са открили, че има 6-цилиндрови мотори по света ... очаквам скоро новина за 3.5 или 4 литров мазна-мотор с вездесъщите 4 цилиндъра! )))
  • #6
    13 rate up comment 1 rate down comment
    B ( преди 6 години )
    До GeorgiВ Америка всички фирми обновяват по нещо всека година - не само че не спират да купуват, но и в момента в който се пусне обновеният модел за следващата година, за текущият модел почват да дават допълнителни отстъпки. Така, че много хора си купуват "остарелия" модел на добра цена. Хората са прагматични.
  • #5
    14 rate up comment 1 rate down comment
    bg ( преди 6 години )
    А представяте ли си на тези цени да се продаваше в БГ... 41000лв за 4х4... ама пуста Америка всичко е по-евтино.
  • #4
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Дано пипнта и дизела 2.2, защото е стряскащо лаком.
  • #3
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Fan ( преди 6 години )
    Това е само за Щатите ...
  • #2
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Georgi ( преди 6 години )
    Мазда пак пускат фейслифт на фейслифта, берер на телефон заприличаха, не знам каква е тази безумна политика, но някой да се усети там, че ще си сринат продажбите, купуваш си кола и знаеш, че след 12 месеца ще й правят ъпдейт...
  • #1
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Roadrunner ( преди 6 години )
    Само да не се окаже, че е като i-stop-а само мерки за покриване на някой стандарт, но реална икономия , която да си заслужава няма