IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW готви нов мощен бензинов мотор

Двигателят с обем 2,0 литра ще се поставя на X1 и X2

BMW готви нов мощен бензинов мотор

Германкският производител BMW подготвя нов мощен бензинов двигател, който ще бъде поставян на кросоувърите X1 и X2 (на снимката).  Според информация на BMWblog, двата модела ще получат модификации 35i, които ще разчитат на модернизиран турбодвигател с обем 2,0 литра.

BMW готви нов мощен бензинов мотор

Агрегатът има индекс B48A20T1, като мощността му е 300  к.с. Същият двигател вероятно ще получи и бъдещото поколение на хечбека 1-Series, тъй като той е предназначен само за модели с предно предаване, изградени на шасито ULK.

Твърде вероятно е мощността на агрегата на бъде намалена до 225 к.с. заради скоростната кутия, като на пълна сила той ще може да работи единствено при бъдещите модификации, предлагани с пакет M Performance. Подобен мотор се използва при BMW 330i, създаден на платформата CLAR, но там трансмисиите са различни.

Новият двигател вероятно ще бъде поставен и под двигателя BMW 2 Series Gran Coupe, което за разлика от своите "събратя"  2 Series Coupe и 2 Series Convertible ще бъде със задвижване към предните колела.

Снимка: BMW

Тагове: bmw x1 bmw x2
0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    На предните 135i им горяха бензиновите помпи и като цяло проблемни мотори. Дано тези са по-успешни37
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Стига вече с тея индекси бе ? Какво като преди 20 години са отговаряли на кубатурата ?Научете се да приемате промени, така е много по-добре. Ако им а5 версии с 2.0 двигател как ще ги различаваш ? Като Ауди и ленд роувър да добавят буклвучки ? Не става.А ако имат различен двигател за всеки модел никога няма да отговорят на изисквнията и разходите ще са много високи. Така е по-добре.
  • #2
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Chevy ( преди 6 години )
    35i с 2.0?BMW потъпквате си традицийте
  • #1
    18 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    С колко турбини ще е?3 или 4?В багажника някоя резервна ще има ли?