IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Камионът на Tesla бие Bugatti Chiron по аеродинамика

Тежкотоварният модел Semi ще тегли до 36 тона до 805 км.

Камионът на Tesla бие Bugatti Chiron по аеродинамика

Компанията Tesla Motors представи и своя електрически камион, който е получил името Semi. По коефициент на челно съпротивление той превъзхожда Bugatti Chiron - 0,36 срещу 0,38. Производството на машината ще стартира през 2019 г.

Камионът на Tesla бие Bugatti Chiron по аеродинамика

Камионът е оборудван с 4 електромотора, разположени на задните оси. Мощността на силовия агрегат не се разкрива, но се твърди, че ускорението на Semi с прицеп с тегло 36 тона от 0 до 96 км/ч отнема 20 секунди. Машината може да изкачва 5-градусов наклон с постоянна скорост 105 км/ч. Пробегът с едно зареждане на батериите е 805 км.

За пълненето на акумулаторите се използват високоскоростни зарядни стации. Те ще бъдат поставени на паркингите за големи камион по основните пътни трасета на САЩ. Само след 30-минутно зареждане камионът ще може да измине до 640 км.

В списъка с допълнително оборудване на Semi влиза система за автономно управление. Тя позволява няколко камиона да се обединят в конвой и да се движат безопасно, следвайки скоростта на челната машина.

В центъра на шофьорската кабина е поставено креслото на водача. Встрани от него са разположени два сензорни дисплея, на които излиза основната информация на бордовите системи, данните от навигацията и картина от камерите, снимащи около машината.

Камионът на Tesla бие Bugatti Chiron по аеродинамика

По време на представянето на Semi компанията Tesla показа и скица на гигантски пикап, в чийто товарен отсек ще може да се побере цял автомобил. Подробности за товарната машина не бяха дадени подробности, но е известно, че този пикап влиза в стратегия на американския производител.

Снимки: Tesla Motors

Тагове: tesla motors semi
0 от 500