IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini подари Huaracan на папата

Суперколата ще бъде продадена за благотворителни цели

Lamborghini подари Huaracan на папата

Компанията Lamborghini подари на Папа Франциск специална версия на модела си Huracan, която е произведена в един екземпляр. Машината е боядисана в златисто и бяло, като бе връчена на папата от ръководството на италианския производител.

Lamborghini подари Huaracan на папата

На свой ред главата на Римо-католическата църква се подписа върху капака на автомобила, след което го предаде на аукционната къща Sotheby's. Тя ще продаде колата на търг, а получените средства ще бъдат използвани за благотворителни цели.

От Ватикана обявиха, че част от получените от продажбата пари ще отидат за за възстановяване на жилищните домове и обществени сгради на иракските християни. Помощ ще бъде оказана и на жени и деца, станали жертва на търговията с хора.

Lamborghini подари Huaracan на папата

През лятото Папа Франциск получи друг автомобил – електрически Ampera-e, подарен му от Opel. Той се използва за движение във Ватикана, която трябва да стане първата държава в света, изцяло освободена от вредни емисии.

Снимки: Lamborghini

Тагове: lamborghini huracan
0 от 500