IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Panasonic също тества автономен автомобил

Изпитанията се провеждат на специално трасе в Япония

Panasonic също тества автономен автомобил

Компанията Panasonic започна изпитания на системи за автономно управление. Това съобщиха от прес-службата на японския производител на електронна техника.

Panasonic също тества автономен автомобил

Тестовете се провеждат в условия, близки до реалните. Това става става на 6-километрова отсечка от пътя в префектурата Фукуи, Япония. В началото на изпитанията експертите от Panasonic са си поставили за задача да проверят възможностите на експерименталния автомобил, както и да изяснят перспективите пред неговото излизане на пазара.

Инженерите тестват ефективността на работата на камерите и сензорите, определящи местоположението на автомобила и следящи за обстановката около него. Проверява се и поведението на изкуствения интелект при поява на препятствия на пътя.

Предполага се, че подобни превозни средства ще могат да се използват като обществен транспорт за популярни туристически дестинации. Автопилотът на Panasonic трябва да може да се използва серийно през 2022 г. Той ще осигурява не само напълно автономно придвижване при ниски и средни скорости, но и паркиране без участие на водача.

Японската компания вече обяви, че ще удвои инвестиците си в своите автомобилни проекти до 2022 г. – от 11,6 млрд. на 22,2 млрд. щатски долара.

Снимка: Panasonic

Тагове: panasonic
0 от 500