IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Geely финансира новите модели на Lotus

Първият ще дебютира през 2020 г., ще има и електрическа версия

Geely финансира новите модели на Lotus

Съвсем наскоро китайският автомобилен производител Geely си осигурил контрол над малайзийския Proton, както и над Lotus, следкато британската икона беше изпаднала в сериозна финансова криза.

Шефът на Lotus Жан-Марк Галес обяви, че е изключително доволен от първите си контакти с китайците и потвърди, че те планират да приложат към Lotus рецептата, която им донесе толкова успехи с Volvo – да запазят ценностите на марката и да не се месят в работата на инженерите и конструкторите.

Geely финансира новите модели на Lotus

Догодина Lotus ще представи подробен план за развитието си през следващото десетилетие, а първият напълно нов модел на марката ще се появи през 2020 г. В момента Lotus произвежда три модела – Elise, Exige и Evora, като най-новият от тях е на 8 години.

Новите модели ще се различават сериозно от сегашните по отношение на дизайна, но ще запазят формулата, характерна за всички автомобили на марката: ниско тегло, добра аеродинамика и отлична управляемост.

Първо ще бъдат сменени Elise и Evora, като се смята, че бъдещите модели на марката ще имат и електрически версии, но все още за това няма по-конкретна информация. Освен спортни модели Lotus ще лансира и кросоувър, който трябва да дебютира през 2021 г.

Според Галес, този модел на Lotus ще е по-нисък и по-широк от преките си съперници и естествено – доста по-лек от другите модели в класа. За следващите 2-3 години планът на Lotus е прост – сегашните модели ще получават нови и нови специални и финални версии, а годишното производство трябва да остане на ниво 1500-1600 бройки.

Тагове: lotus geely
0 от 500