IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bentley и Audi подготвят електрически GT-модели

Двете коли на ток ще използват за основа бъдещото Porshe Mission E

Bentley и Audi подготвят електрически GT-модели

Компаниите Bentley и Audi ще предложат на пазара четириместни GT-електромобили на базата на бъдещето Porsche Mission E, което ще излезе на пазара през 2019 г. Това съобщава списанието Automobile, което се позовава на свои източници във Volkswagen Group.

Bentley и Audi подготвят електрически GT-модели

Предполага се, че електрическият модел на Bentley ще се казва Barnato - в чест на автомобилния състезател Улф Барнато, един от легендарните Bentley Boys. Това е отборът, който печели три пъти поред – през 1928, 1929 и 1930 г., състезанието „24 часа на Льо Ман”.

В Audi на свой ред са се спрели върху названието e-tron GT – по аналог на други подготвяни от компанията в момента електрически автомобили.

Вече е известно, че бъдещото Porsche Mission E – първият електромобил на производителя на спортни коли от Щутгарг, ще струва колкото хечбека Panamera. Моделът ще се предлага с няколко различни агрегата, като топ-версията ще получи 3 електромотара – два на задвата ос и един на предната. Съвкупната мощност ще е 936 к.с., а пробегът – около 500 км.

Другите два производителя на луксозни модели във VW Group - Bugatti и Lamborghini, също планират да електрифицират своите модели. Те обаче няма да произвеждат чисти електромобили, а хибриди, които да се зареждат от електропреносната мрежа. Машините ще използват шасито MSB на Porsche Panamera, което се предлага в хибриден вариант, обединяващ бензинов двигател и електромотор.

Снимка: Porsche
 

Тагове: porsche mission e
0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    carpe_diem ( преди 6 години )
    Що бе? Колко му е да боднеш още 1-2 електромотора... Това да не е като ДВГ - с 500000 съпътстващи части и всяка промяна да те връща в началото...
  • #2
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    На тия пък човек не може да им угоди.Като някви жени са, едното им уреждаш, ама онова как така стана, уреждаш друго, ама защо. Сега и тоя - "първо било 600кс, сега 900кс, как така".*** с ***.
  • #1
    2 rate up comment 3 rate down comment
    гоув ( преди 6 години )
    кога панамера стана хечбек,кога гоуво е лимузина!