IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec

Колко „легнали полицаи” са нужни за унищожаване на един автомобил (ВИДЕО)

Експерти показват колко тежки поражения нанася този ограничител на скоростта

Колко „легнали полицаи” са нужни за унищожаване на един автомобил (ВИДЕО)

На практика нито един шофьор не обича „легналите полицаи” (изкуствени неравности на, чиято цел е принудително намаляване на скоростта). Факт е, че те вършат работа в градски условия, но същевременно нанасят и щети на автомобилите.

Колко „легнали полицаи” са нужни за унищожаване на един автомобил (ВИДЕО)

Доколко тези повреди са сериозни, особено при преминаване на неравностите с висока скорост, решиха да установят британски експерти. Разбира се, те не използваха истински автомобили, а симулаторът BeamNG.drive, в който бяха заложени всички параметри – от модела на дадена кола с нейните характеристики до скоростта на преминаване през бабуните.

Целият тест бе записан в 10-минутно видео, като трябва да се отбележи, че в него са участвали гоям брой различни автомобили. И нито един от тях не успя да стигне до финала на „упражнението”, с изключение на бетоновоз.
 
 

0 от 500
 • #10
  5 rate up comment 3 rate down comment
  Анонимен ( преди 1 година )
  Ами те за това са направени въпросните легнали полицаи - да си строшиш колата ако ги минеш прекалено бързо. Ако ги минаваш с 100 км/ч би трябвало още първия да ти строши колата, защото шофьор който минава с такава скорост на място, където трябва да се намали (обикновено пешеходна пътека, училище, болница и др. подобни) не заслужава да има автомобил. Мини го с 20-30 км/ч да видим дали ще имаш сериозни проблеми.
 • #9
  14 rate up comment 0 rate down comment
  Колев ( преди 1 година )
  Затова хората създадоха легнали полицаи с ненютонов флуид. Представлява здрава обшивка, в която е поставен специален гел. При минаване с висока скорост гумата прилага по-голяма сила, гела се втвърдява, става като бетон и наказва водача. При минаване с разрешената скорост гела има време да се деформира и буквално легналия полицай се смачква под колелата на автомобила, и неравността става висока 2-3 см. Хората се развиват, а при нас като въведат летящите коли, ще изливат бетон и горе...
 • #8
  19 rate up comment 0 rate down comment
  RX-7 ( преди 1 година )
  Няма лошо да има "легнали полицаи",лошото е че ги правят прекалено калпаво тук в БГ.Много малко са тези,които са направени грамотно,да намалиш скоростта,но да минеш плавно и леко по тях.Някои са толкова откъртени,че все едно през бордюр минаваш,има и едни къси,още по-остри,все едно през релса минаваш...И тук е проблема,идеята им е да намалят скоростта,а не да скочиш на спирачката и да минаваш на полусъединител,защото тоя след теб.. я спре я не..амортизацията на ходова част дори не коментирам.
 • #7
  12 rate up comment 0 rate down comment
  Анонимен ( преди 1 година )
  Следващия път покажете как се справят и експертите при GTA5. :D
 • #6
  10 rate up comment 1 rate down comment
  Анонимен ( преди 1 година )
  Е да ама в Западна Европа имат камери за контрол, работещи полицаи и т.н. Тук имаме едно министерство с успеваемост между 1% и 10% в зависимост от различните закони и тяхното прилагане, но в същото време МВР е най-многобройното министерство??? Нормално е да има в западна Европа други работещи методи за ограничаване на скоростта и т.н., ама когато нашите приятели и роднини работещи в МВР са там за 20те лв подкуп и за това да има право да не спазва ТОЙ законите - така ще е.
 • #5
  14 rate up comment 6 rate down comment
  Веско ( преди 1 година )
  Не можах да разбера защо трябва да се кара с такава скорост и къде има поставени 100 бабуни една след друга?!
 • #4
  28 rate up comment 4 rate down comment
  Анонимен ( преди 1 година )
  Интересно ми е защо в западна Европа вече никъде не използват легнали полицаи , а тук ги просваме където ни падне и за жалост често са най-равното място сред лунният пейзаж наоколо. Има и други начини за контрол на скоростта , които не правят задръствания , не увеличават разхода на гориво и замърсяването и не разбиват окачването .
 • #3
  24 rate up comment 2 rate down comment
  Wane ( преди 1 година )
  За какви "експерти" говорите, като BeamNG.drive е просто игра.
 • #2
  16 rate up comment 6 rate down comment
  Анонимен ( преди 1 година )
  Субаруто беше най-зле.
 • #1
  11 rate up comment 1 rate down comment
  нютон ( преди 1 година )
  гризнах си от ябълката... това кой физичен закон спазва, дeйбa?!