IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето как транспортират колата на Доналд Тръмп

“Чудовището” на Cadillac пътува навсякъде с американския президент

Ето как транспортират колата на Доналд Тръмп

Американският президент Доналд Тръмп е на 12-дневно посещение в Азия, като сред планираните му дестинации са държавите Китай, Япония, Южна Корея, Виетнам и Филипините. Според анализатори това е най-амбициозният тур на американския президент в Азия за последното повече от десетилетие. Всичко започнало с приятелска игра на голф с японския премиер Шинзо Абе.

Ето как транспортират колата на Доналд Тръмп

През уикенда, специалното звено Сикрет сървис, което се грижи за сигурността на президента на САЩ, публикува туит, състоящ се от две любопитни снимки. На тях се виждат няколко автомобила, натоварени на транспортния самолет C-17 Globemaster.

Сред автомобилите е и “Чудовището”, официалната лимузина на Тръмп, произведена от Cadillac. Това е същият тежко брониран автомобил, който се използваше и от предшественика на Тръмп - Барак Обама и който е построен на базата на усилената платформа на пикап. Cadillac One е въведен в употреба през януари 2009 и за него се знае много малко, но това разбира се не спира слуховете и митовете около машината. Като например, че Сикрет съврис разполага с не по-малко от 12 копия на този автомобил. Два, от които придудружават Тръмп на посещението му в Азия.

Ето как транспортират колата на Доналд Тръмп

Водят се дебати и за огромното тегло на лимузината, което “спъва” и нейната максимална скорост, за която пък се говори, че е едва 100 км/ч. По същата причина и разходът не е от особено ниските - между 29 и 64 литра на всеки 100 км пробег.

Ето как транспортират колата на Доналд Тръмп

В момента Cadillac работят по наследник на президентската лимузина, която ще запази голяма част от екстериорните дизайнерски елементи, но ще се възползва от новата решетка и запазената марка на Cadillac - вертикалните фарове, вдъхновени от седана CT6.

Ето как транспортират колата на Доналд Тръмп

Колкото до азиатското пътуване на Тръмп, американският президент успешно създава заглавията на медиите вече няколко поредни дни, след като заяви, че японските автомобилни компании трябва да произвеждат колите си в Щатите, вместо да ги внасят в страната. Така или иначе, около 75% от японските автомобилни производители стопанисват поне 26 завода и 36 развойни центрове в САЩ.
 

Тагове: cadillac
0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    МЕТАХА ( преди 6 години )
    И придружаващите го SUBURBAN не са за пренебрегване !
  • #2
    2 rate up comment 4 rate down comment
    младен ( преди 6 години )
    Евалата за коментара на предишният :)
  • #1
    25 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Танк да си беше взел тогава с тази максимална скорост и този разход на гориво. И по-сигурно щеше да се придвижва дори. Махат купола и му слагат един панорамен таван да може да киризи и е готов сламената шапка да обикаля напред назад по света. Тъкмо ще е в унисон с политиката, която провеждат.