IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Subaru ще прави електромобили с Toyota и Mazda

Японският производител се включи в новия алианс

Subaru ще прави електромобили с Toyota и Mazda

Тази есен компанията Toyota, Mazda и Denso създадоха алианса EC C.A. Spirit Co., LTD, чиято цел е разработката и производството на електромобили. Сега към тях се присъединява още един участник – Subaru, разкри президентът на японския произвовдител Ясуги Йесинага.

Subaru ще прави електромобили с Toyota и Mazda

Шефът на компанията уточни, че Subaru вече е изпратил свои инженери на работа в новото обединение, а в момента се обсъжда каква част от инвестициите да поеме компанията. Целта на новия съюз е на първо място да създаде нова платформа, на която да може да се изграждат електромобили от всички видове.

В алианса ще се опитат да постигнат максимална производителност и функционалност на електромобили от различните сегменти. В момента 90% от новото предприятие е на Toyota, докато Mazda и Denso участват с по 5%.. Общата сума на инвестицията в проекта е 10 милиона йени (85 000 долара).

В новата структура Toyota участва със своята глобална архитектрута TNGA, докато Denso отговаря за електрониката. На свой ред Mazda ще помага с опита си в продуктовото планиране и компютърното моделиране. Участниците в алианса вече декларираха, че са готови да приемат и други производители, като явно Subaru ще бъде един от тях. Компанията от доста време си сътрудничи с Toyota, а освен това не крие имбациите си съвсем скоро да предложи свои хибридни и електрически модели.

Снимка: Subaru
 

Тагове: toyota mazda denso
0 от 500