IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-изгодно се препродава жълта кола

За 3 години автомобилите в този цвят губят само 27% от стойността си

Най-изгодно се препродава жълта кола

Интернет-изданието iSeecars проведе проучване, чиято цел беше да се се установи как цветът на автомобила влия върху неговата цена при препродажба. Най-малко от стойността си губят жълтите коли, а най-много – боядисаните в златисто.

Най-изгодно се препродава жълта кола

Изследвани са 2,1 млн. обяви за продажби на автомобили втора употреба. Средният показател на промяната на цената им за 3 години е 33,1%. За този период стойността на жълтите коли пада с 27%, докато на най-популярните – сребристите, с 34%. Автомобилите в златисто на на свой ред губят най-много – 37,2%.

Изменение на цената в зависимост от цвета


Жълто           27%

Оранжево    30,6%

Зелено         30,9%

Бяло             32,6%

Червено       32,7%

Средно         33,1%

Синьо           33,5%

Кафяво         33,5%

Сиво              33,5%

Черно            33,6%

Сребристо   34%

Бежово         36,6%

Лилаво          36,7%

Сребристо   37,1%

В същото време се наблюдава обратна зависимост, ака се сравнява времето, за което се продава един автомобил. Жълтите се задържат при обявите средно по 41,5 дни, а златистите – 34,5 дни. При сребристите резултатът е средно 38,8 дни, а при червените – 40,9 дни.

Снимка: Chevrolet
 

Тагове: iseecars
0 от 500
  • #3
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    От статия виждам че другата кола може да ми е цвят Средно или пък не знам кой да избера Сребристо 34% или Сребристо 37.1%
  • #2
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Дуй Колеленца ( преди 6 години )
    Ами такситата? Тама цената пада най бърже.
  • #1
    23 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Поредното "изследване", което не казва абсолютно нищо. Жилтите, това, жълтите онова...Аре кажете обаче какви модели жълти коли сте изследвали.Ферари, Ламбо, Лотус...Хайде да видим премерно жълт Голф за колко време ще се продаде и колко ще му падне цената! Нали той е една от най-масовите коли. Почнете от тях. В интерес на истината жълт Голф не съм виждал до сега. Та такива ми ти работи. Не само от цвета, но и от колата зависи. На някой модели им ходи жълто, а на други не. С цветовете е така.