IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda възражда хот-хеча Fabia RS като хибрид

Целта на модела е да покаже приемуществата на електромотора

Skoda възражда хот-хеча Fabia RS като хибрид

Компанията Skoda ще възроди "напомпаната" версия на хечбека си Fabia. Тя отново ще получи добавка RS към името, но този път ще бъде задвижвана от хибриден силов агретат, съобщава изданието Autocar, като се позовава на свои източници.

Skoda възражда хот-хеча Fabia RS като хибрид

Моделът ще стане част от голяма програма на концертна Volkswagen, която предвижда създаването на няколко спортни версии на сегашни модели. Всички те ще разчитат на хибридно задвижване, като целта им е да покажат предимството на електрическите мотори преди масовото навлизане на електромобилите в реалния живот.

Освен Skoda, собствени "напомпани" модели с хиридни агрегати ще предложи и друга компания, част от концерна Volkswagen. Това е Seat, чиито автомобили от този вид ще дебютира през пролетта под марката Cupra.

Чешкият производител обяви, че се отказва от Fabia RS още през 2013 г. Тогава бяха сменени поколенията на модела и в компанията решиха, че няма смисъл да произвеждат автомобил, към който интерес провяват малцина клиенти.

Снимка: Skoda

Тагове: skoda fabia fabia rs
0 от 500