IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi постепенно преминава на плаформите на Renaut-Nissan

Целта на алианса е да достигне 14 млн. продажби след 5 години

Mitsubishi постепенно преминава на плаформите на Renaut-Nissan

Моделите на Mitsubishi постепенно започват да преминават на платформите на френско-японския алианс Renault-Nissan. Това съобщи вицепрезидентът на компанията Винсънт Кобе, цитиран от Aito.Mail.

Mitsubishi постепенно преминава на плаформите на Renaut-Nissan

По думите му, новата стратегия на групата предвижда поне 80% от моделите на всички производители в нея да използват едни и същи платформи. Това означава, че освен автомобилите на Mitsubishi и тези на АвтоВАЗ също ще започнат да използват агрегатите на Renault-Nissan.

„За нас това е чудесна вързможност за получаване на най-съвременните разработки и същевременно да намалим разходите, и ние с радост ще се възползваме от нея. Това се отнася и за АвтоВАЗ, чиито бъдещи модели също ще преминат на нови платформи”, коментира Кобе.

Плановете на групата Renault-Nissan предвиждат през 2022 г. годишният обем на продажби на нови автомобили да премине границата от 14 млн. Така приходите на алианса ще достигнат 240 млрд. щатски долара. За сравнение, през 2016 г. те са били 180 млрд.

Снимка: Mitsubishi

Тагове: renault-nissan mitsubishi
0 от 500
  • #8
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Лъгали са били толкова години Волксваген. Да не забравяме защо Митсубиши сега минава на френски платформи. Аз да ти напомня ако искаш ? Защото са лъгали от тоооооолкова много години от 91-ва и фалираха и така станаха Дачия. Но те не са единствените, които са лъгали тоооолкова много и всичките японски производители, а именно с тяхната най-висококачествена стомана Кобе Стийл, и то повече от 30 години. Сети ли се, жълтурник?
  • #7
    9 rate up comment 12 rate down comment
    Дошо ( преди 6 години )
    Единственият шанс тиа да заковат последния пирон в ковчега на СОЦваген е да управлява Нисан, а рено да отговаря само са дачия и лада - това му е нивото и мястото!Иначе е същата полудържавна перачница като на вурстовете.Ненапразно Нисан няколко пъти предупреди, че излиза от алианса ако не се изкупят държавните дялове на рено.
  • #6
    9 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Това обединение е добро, защото обединява автомобилния талаш, третокласните фирми.
  • #5
    13 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Той умрелия кон VAG сам се самоуби!Хитрата сврака с двата крака са казали хората.Лъгаха, лъгаха толкова години, но има Видовден...Дано в алианса ренонисан по-малко неща да идват от французите, че иначе ***-***-та си тра-ка! Ще стане, като с VAG. Нали и рендетата са полудържавна перачница.
  • #4
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Това няма да стане-14 млн.
  • #3
    15 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    1.2 Турбо на Renault е 130 коня. За жалост в наши дни никоя автомобилна компания не може да оцелее сама :(
  • #2
    13 rate up comment 5 rate down comment
    Гьон ( преди 6 години )
    Еволюшън дъстър 1.2 турбо 90коня
  • #1
    21 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    С всяка секунда убиват умрелия кон VAG.