IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes готви нов двигател за хечбека A45 AMG

Моделът ще получи и нова система за задвижване на четирите колела

Mercedes готви нов двигател за хечбека A45 AMG

Явно в Mercedes-AMG дори и не се помислят да отстъпват позиция в борбата между двата най-мощни серийни хечбек-модела на планетата – A45 и Audi RS3. Компанията от Щутгарт работи върху второто поколение на автомобила, което ще разчита на още по-мощен мотор, съобщава Autocar.

Mercedes готви нов двигател за хечбека A45 AMG

Според информацията, хечбекът ще разчита на нова версия на сегашния мотор W133, който развива 381 к.с. Тя ще се казва W177, като ще разполага с над 400 к.с. Двигателят ще получи картера и главата на блока на цилиндрите от един от най-новите агрегати на Mercedes-AMG – M260.

Бъдещият Mercedes-AMG A45 ще бъде оборудван и с напълно нова система за задвижване на четирите колела. Тя ще работи по-плавно, като ще позволи на хечбека да бъде напълно равностоен на Audi RS3, което в момента превъзхожда като ускорение.

Очаква се новият хот-хеч на Mercedes да вдига 100 км/ч от място за 3,9 секунди, като това ще става с помощта на допълнителен стартер-генератор, осигуряващ още мощност при ниски обороти. Сегашният модел се нужда от 4,2 секунди за подобно нещо.

Снимка: Mercedes-AMG
 

Тагове: mercedes-amg a45
0 от 500