IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW тества най-мощното M3 в историята си

Версията CS ще атакува рекорда на Alfa Romeo Giulia на „Нюрбургринг”

BMW тества най-мощното M3 в историята си

Компанията BMW започна пътни изпитания на нова модификация на „напомпания” си седан M3, която ще стане най-мощната и най-бърза версия в историята на модела. Снимки на прототипа бяха публикувани от изданието Carscoops.

BMW тества най-мощното M3 в историята си

Моделът ще се казва BMW M3 CS и ще получи същите доработки, които има и едноименната модификация на купето M4. Седанът ще бъде оборудван с модернизиран 3,0-литров бензинов туин-турбо двигател, чиято мощност от 431 к.с. и 500 Нм въртящ момент ще нарасне до 460 к.с. и 600 Нм.

Най-мощното M3 ще получи облекчена конструкция и усъвършенствана аеродинамика. От карбон ще бъдат направени капакът, предният сплитер, задният дифузьор и някои други елементи. Така седанът ще бъде с 40 кг. по-лек от стандартния модел.

За тази версия са предвидени още карбоново-керамични спирачни механизми, пренастроено окачване и подобрени стабилизатори за по-добра устойчивост.

BMW тества най-мощното M3 в историята си

Премиерата на автомобила е предвидена за 2018 г., като в BMW се надяват той да доближи до рекорда за най-бърза обиколка на Северната дъга на „Нюрбургринг” при седаните. Сега той принадлежи на Alfa Romeo Giulia Qudrifoglio Verde, която даде време от 7 минути и 32 секунди.

Снимки: Carscoops

Тагове: bmw m3 cs
0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Цената трябва да си оправят Алфа, приятелю. Защото те имат нужда от продажби, те имат нужда да се доказват отново. Те трябва да слагат повече екстри, да свалят цените и така нататък.Който си взема БМВ, знае за какво си дава парите, а Алфа трябва да навие хората да си я купят, колкото и добра кола да е.Но все пак особено в тоя клас, Мерцедес Ц класа не могат да бият БМВ 3-ка, камо ли Фиат с кожа и двигател направен от Фиат и настроен от Феррари.
  • #4
    5 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Мерцедес и всички останали! Не се научихте! "Ама, то не става само с ядене - трябва и акъл!"
  • #3
    6 rate up comment 13 rate down comment
    VW ( преди 6 години )
    Porsche е непобедим на Hюрбургринг
  • #2
    20 rate up comment 14 rate down comment
    Брой до 100 ( преди 6 години )
    Освен да бият рекорда на Алфа на пистата "Нюрбургринг" малко след дъжд акчулка, да взеат и да бият цената "Алфата" е тогава ще ги признаем, със същите екстри! :)БМВ вече не е това което беше, живеят на стари лаври, използват в скъпите си автомобили евтини материали срещу много пари!
  • #1
    11 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    До феновете на е36.......СМиШНИЦииииии