IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan Qashqai стигна второ място по продажби в Европа

Това е най-доброто постижение на кросоувъра в цялата му история

Nissan Qashqai стигна второ място по продажби в Европа

Японският кросоувър Nissan Qashqai се изкачи на второ място по продажби в Европа, след като за месец септември от него са продадени 28 987 единици. Това е с 13,6% повече от същия месец на 2016 г., съощава агенция JATO Dynamics.

Nissan Qashqai стигна второ място по продажби в Европа

Това е най-доброто класиране на модела в цялата му история. Той бе обновен в началото на годината, като получи нов дизайн и редица допълнителни опции. Производството на Qashqai в Европа стартира през юли.

Лидер в класацията си остава Volkswagen Golf, който е без конкуренция на Стария континент. От модела през септември са продадени 51 500 бройки, което е с 10,8% повече от същия период на 2016 г. Експертите обаче предвиждат спад на бъдещите продажби на модела, тъй като Volkswagen пуска кросоувъра T-Roc, който вероятно ще дръпне част от клиентите на Golf.

На трета позиция се нарежда Renault Clio с 26 902 единици, което е увеличение с 3%. След френския хечбек се нареждат Opel/Vauxhall Corsa (23 575 бройки, -21,9%) и Volkswagen Tiguan (22 540 бройки, +1,7%).

В Топ 10 на европейските бестселъри за септември влизат още Ford Focus (20 939, +3,2%), VW Polo (20 446, -35,2%), Skoda Octavia (20 399, -1,6%), Peugeot 208 (20 145, -14,1%) и Toyota Yaris (19 178, +1,8%).

Трябва да се отбележи, че последният модел, изместил Golf от първото място, вече е извън първите 10. През март тази година Ford Fiesta беше №1 в Европа, но сега е на 11-а позиция с 18 917 продажби (-46%). Това се обяснява с излизането на новото поколение на модела, което през септември все още не беше стъпило на важните пазари на континента.

Снимка: Nissan

0 от 500
  • #8
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    От всички сливания и изкупувания в бранша, безспорно най-успешен се оказа алиансът !
  • #7
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Баено но славно Рено-Нисан изритват ВАГ от пазара
  • #6
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ако не сте забравили, от Нисан бяха заявили в самото начало, че това е техният модел в Голф-класа, нищо че е СУВ-че. След фейслифта предницата заприлича на камион, а цената си остана като на Голф. Както и да го погледнеш, струва си парите, нищо повече не може да се каже. Във фирмата имаме служебен на 300 хил. и не са правени сериозни ремонти, но в интерес на истината моторът позагуби малко от конете си!
  • #5
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Петър ( преди 6 години )
    Аз лично съжалявам, че смених Кашкай (2016) за Мазда 6 (2014). Стори ми се добра идея, но сега разбирам защо хората толкова го купуват. Не блести с нищо ( бавен, тенекиен, не особено добри материали и изработка -след първото почистване събрах една шепа болтчета и щифтове) но върши идеална работа - изключително практичен.
  • #4
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Те през 2-3 години ги сменят. Има и друго нещо - когато колата ти има гаранция 4 години (примерно) можеш на третата да я дадеш за обратно изкупуване при дилъра и той да ти направи сериозна отстъпка за нова кола.
  • #3
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Учудих се колко много Кашкаи се движат в Германия. Явно хората там много ги купуват.
  • #2
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хахах, щото Фолцвагин Лиген не бива, а?
  • #1
    5 rate up comment 14 rate down comment
    Мандра ( преди 6 години )
    Нисан Кашкавал...Иначе бива