IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Автопилот и карбон за новия спортен седан на Subaru

Концептуален модел ни показва какво ще е бъдещето на WRX

Автопилот и карбон за новия спортен седан на Subaru

Японският производител Subaru представи на автосалона в Токио концептуалния модел VIZIV Performance Concept, който трябва да ни покаже как ще изглежда бъдещото WRX. При това неговото излизане в серийно производство изглежда съвсем не толкова далеч.

Автопилот и карбон за новия спортен седан на Subaru

За разлика от Mitsubishi, които превърнаха Evolution в електромобил, в Subaru залагат на традиционните решения. Моделът си остава седан с 4 врати, двигател тип „боксер” и симетрична система за задвижване на четирите колела. Други технически подробности липсват, като според някои информации все пак не е изключено следващото WRX да получи и хибриден агрегат.

Със сигурност обаче спортната кола ще бъде оборудвана с безпилотна система. Показаното VIZIV Performance Concept разполага с подобрена версияна комплекса системи EyeSight, включваща радар и високочестотна GPS-навигация. Засега пълна автономия не се предвижда, но пък се знае, че от 2020 г. системата ще се поставя на всички автомобила на Subaru.

Автопилот и карбон за новия спортен седан на Subaru

Като габарити VIZIV Performance Concept е по-голям от сегашото WRX. Дължината му е 4630 мм срещу 4595 мм. Разстоянието между двете оси пре концепта е 2730, докато при серийния седан е 2650 мм. Концептът е висок 1430 мм, а широчината му достига 1950 мм, като това се дължи най-вече на разширените калници. Броните, дифузьорът и покривът са направени от карбон.

Очаква се серийното WRX STI да получи от концепта същите въздухозаборници на капака, четирите тръби на изпускателната система и 20-цоловите джанти. Със сигурност дизайнът на моделите на Subaru ще следва именно тази насока, като ще бъде подчинен изцяло на идеята за нисък център на тежестта. Той трябва да играе основна роля за динамиката на автомобила.

Автопилот и карбон за новия спортен седан на Subaru

Снимки: Auto.Mail

Тагове: subaru wrx viziv concept
0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Дърваруфен ( преди 6 години )
    Автопилот и карбон за новия спортен седан на Subaru - е и поне малко дръвце тук-там, особено в интериора!
  • #2
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Auto ( преди 6 години )
    Za tova li sa edni ot naj-nadejnite i bezproblemni avtomobili?
  • #1
    5 rate up comment 15 rate down comment
    МЕТАХА ( преди 6 години )
    Автопилот , карбон и ... отново излагация на японски производител. Подобно на Нисан и Субару е уличен в извършване на контролни проверки от некомпетентни служители и фалшифициране на контролните сертификати .Като тази практика е от 30 години и не се е променила дори и след скандала с Нисан. На първо време recall за 250 000 коли !