IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW X2 излезе с 3 мотора и роботизирана скоростна кутия

Баварците официално представиха най-новия си кросоувър

BMW X2 излезе с 3 мотора и роботизирана скоростна кутия

Германският производител BMW официално представи най-новия си кросоувър, която е получил името X2. Автомобилът ще се продава от март 2018 г., като заема място между Х1 и Х3 в моделната гама на компанията от Мюнхен.

BMW X2 излезе с 3 мотора и роботизирана скорстна кутия

Габаритите на кросоувъра са дължина 4360 мм, широчина – 1824 мм и височина – 1526 мм. Разтоянието между двете оси е 2670 мм. Това означава, че X2 е с 69 мм по-дълъг, с 3 мм по-широк и с 86 мм по-нисък от Х1. Междуосието на двата модела е еднакво. Обемът на багажника на X2 е 470 литра, но при свалени задни седалки достига 1355 литра.

Автомобилът е изграден на платформата с предно предаване UKL, която се използва при новото поколение на X1 и при хечбека 2-Series Active Tourer. Тя също така е в основата на последните модели на MINI – кросоувъра Countryman и комбито Clubman.

Първоначално BMW X2 ще се предлага с избор от 3 двигателя – един бензинов и два дизелови. Първият ще се поставя на модификацията sDrive20i, където ще развива 192 к.с. и 280 Нм. Агрегатът се съчетава със 7-степенна роботизирана скоростна кутия с 2 съединителя.

Дизелите за 2,0-литров с 4 цилиндъра и турбо, като по-слабият развива 190 к.с. и 400 Нм, а вторият – 231 к.с. и 450 Нм. Те са комбинирани с 8-степенна автоматична скоростна кутия, като ще се предлагат със система за задвижване на четирите колела. Бензиновият вариант ще е само с предно предаване.

На по-късен етап гамата мотори ще бъде допълнена от 3-цилиндров бензинов двигател със 140 к.с., който ще може да се съчетава както с „робота”, така и с 6-степенна механична скоростна кутия. Ще има и дизел със 150 к.с. При появата на новия бензинов мотор, версията със 192 к.с. ще получи задвижване на четирите колела.

Базовата версия на BMW X2 ще получи спортно окачване, а за модификациите M Sport и M Sport X са предвидени различни настройки на пружините и амортисьорите. Като опция за модела ще се предлагат и активни амортисьори Dynamic Damper Control. Те ще позволяват намаляване на клирънса от стандартните за модела 182 мм на 172 мм.

Цените на автомобила ще стана ясни при старта на продажбите догодина. Като основни съперници на новото BMW X2 се сочат Mercedes-Benz GLA и Infiniti QX30.

Снимки: BMW

Тагове: bmw x2
0 от 500
  • #3
    4 rate up comment 0 rate down comment
    fermera ( преди 6 години )
    Докторе,цената ще е около 90к лева.Истинско безумие за такъв размер кола.Лични аз съм разочарован от Автоизложението в София.Освен високи цени и големи хвалби рядко се виждаше нещо съразмерно цена-качество.О'е не съм решил какъв средноразмерен СУВ да си купя.
  • #2
    5 rate up comment 2 rate down comment
    popa ot razgrad ( преди 6 години )
    този модел е по скоро под Х1, а не между Х1 и Х3...погледнете GLA...може ли да кажете че е над Х1?
  • #1
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Аморфис ( преди 6 години )
    Роботизирана кутия?!УЖАААААС!Защо се излагат такава?! Това е пълна глупост!