IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan ще поздравява пешеходците с песен

Системата Canto предупреждава за идването на електромобил

Nissan ще поздравява пешеходците с песен

Още при първите стъпки на съвременните електромобили един от проблемите пред тях беше липсата на сигнал или поне осезаем звук при придвижването им. Съответно това има потенциал да се превърне в сериозен проблем, който засяга най-вече пешеходците.

Nissan ще поздравява пешеходците с песен

И тъй като броят на електромобилите по улиците в световен мащаб става все по-голям, вече е крайно време този аудио проблем да бъде решен. На изложението в Токио Nissan представи нов звук за електромобилите си, с който те ще предупреждават пешеходците.

Името му е Canto („пея” на латински) и целта му е да предупреди пешеходците за приближаването на електромобил. Първото „озвучаване” на електромобилите на Nissan стана факт през 2010 г. и то се използва на борда на Leaf. По подобен път тръгнаха и в Mitsubishi, където с такава система е оборудван plug-in хибридната версия на Outlander.

Що се отнася до Canto, тук е налице сериозна еволюция, тъй като звуците се променят в зависимост от това дали електромобилът ускорява, завива или се движи на заден ход, като така се дава шанс на пешеходеца да се ориентира по-добре.

В това кратко видео може да се запознаете с Canto:

Снимка и видео: Nissan

Тагове: nissan canto
0 от 500
  • #3
    4 rate up comment 0 rate down comment
    рветеер ( преди 6 години )
    Значи ще пускат, Бял мерцедес ме предследва в живота - от зората на новата българска музика все пак, няма да се излагаме я.
  • #2
    6 rate up comment 4 rate down comment
    до долния коментар ( преди 6 години )
    Ама ги коментираш пак.От главата не ти излизат.Четеш за Нисан и пак за ФВ пишеш.Лягаш,ставаш,ядеш,пиеш и само ФВ ти е в главата.Спокойно някой ден ще те повозя.И аз навремето малко хейтвах ;)но от няколко години съм горд собственик и фен на марката.Може и ти да успееш да си купиш някой ден и да се успокоиш.Зависта не е хубаво нещо,сериозно ти го казвам.
  • #1
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Строшваген трябва да монтира поздрав - ПСУВНЯ, за да не се хабят клиентите им когато спират на пешеходна алея.Както знаем притежанието на подобие на автомобил от тази марка е диагноза.