IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi Evolution се завърна в нов вид

За ужас на феновете на легендарния модел, той вече ще е електрически кросоувър

Mitsubishi Evolution се завърна в нов вид

Феновете на легендата Mitsubishi Evolution най-вероятно ще изпаднат в ужас, след като видят в какво се е превърнал техния любим автомобил. На автосалона в Токио японският производител показа електрически кросоувър с това име, като обещаха съвсем скоро той да се появи в серийно производство.

Mitsubishi Evolution се завърна в нов вид

Оказва се, че разработката на този автомобил е стартирала още преди 12 години. Тогава компанията представи електрическа версия на седа Lancer Evolution, която получи 4 електромотора – по един на всяко колела. Мощността на всеки беше 50 кВт, като е се зареждаха ог комплект литиево-йонни батерии, разположени под поса. Теглото на машината беше 1600 кг., като тя можеше да развие 180 км/ч и да измине 250 км с едно зареждане.

Класическите седани обаче отдавна не са интересни на публиката и напълно логично в Mitsubishi избраха кросоувър за продължение на електрическата си идея. Той се казва e-Evolution и следва различна концепция. Този път електромоторите са три – един на предния ос и два, които са свързани със задния диференциал и задвижват задните колела.

Според създателите на машината, получената система 4х4 гарантира точно и безпроблемно управление на кросоувъра. „Удоволствието от шофирането ще бъде налице и в епохата на електромобилите”, се казва в изявлението на компанията.

Mitsubishi Evolution се завърна в нов вид

Подробности за силовия агрегат не се разкриват, но пък се гарантира, че e-Evolution съвсем скоро ще се появи и в серийно производство. От Mitsubishi допълват също, че машината ще запази използвана при концепта система на изкуствен интелект, която ще се настройва според навиците и желанията на водача.

Снимки: Auto.Mail

0 от 500