IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan представи един от най-важните модели в историята си

Кросоувърът IMx Concept разполага със система за автономно придвижване

Nissan представи един от най-важните модели в историята си

Японският производител Nissan Motor Company официално представи концепт на електрически кросоувър, оборудван със система за автономно управление. Автомобилът е получил името Nissan IMx Concept, като премиерата му се състоя при откриването на автосалона в Токио.

Nissan представи един от най-важните модели в историята си

Показаният Nissan IMx Concept бе определен като един от най-важите модели в историята на компанията. Очаква се голяма част от технологиите в него да бъдат използвани при следващото поколение на Nissan Juke, въпреки че засега представители на производителя отказват да коментира подобно развитие на нещата.

Според официалните занни, с едно зареждане Nissan IMx Concept може да измине около 600 км. В основата на прототипа е изцяло нова платформа, върху чието създаване японските инженери са се трудили няколко години. Тя ще бъде използвана за цяло семейство нови електромобили на марката.

Концептуалният електрически кросоувър има голяма кабина, нисък център на тежестта и обещава впечатляващо управление. От Nissan определят машината не само като електромобил, а като „много умен електромобил”. Той може не само да използва електричество, но и да го създава. И да зарежда дома на собственика си, например.

Мощността на машината се осигурява от два електромотора – по един на всеки мост. Сумарната им мощност 320 кВт (435,07 к.с.), а максималният въртящ момент – 700 Нм. Както стана сума вече, обявеният от производителя пробег с едно зареждане е 600 км.

Кросоувърът разполага с обновена система за автономно уплавление Nissan ProPILOT. Тя е така развита, че воланът може да се прибира и електромобилът да се придвижва без никаква помощ от страна на водача. Освен това автомобилът запомня свободните места за паркиране по пътя си, а също така може да обменя информация с другите превозни средства.

В салона на Nissan IMx Concept липсват познаните прибори, които са заменени от панорамен приборен панел. Това решение все още се тества, но от Nissan са категорични, че то ще се използва и при серийните модели. Основната му идея е всичко да бъде лесно достъпно за шофьора и пътниците.

Снимки: Nissan

 

Тагове: nissan imx concept
0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ако ще фалират да фалират! Гладна *** (с кокоши акъл), просо сънува. Те си нямат баба Изперкел да им налива милиарди и да ги подпира! А и не са полудържавна перачница...
  • #5
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Удавник и за сламка се хваща. Дано отърват фалита, но този път май няма да им се рзмине.
  • #4
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Първо да започнат отново работа заводите им.
  • #3
    3 rate up comment 6 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    Преди да направят истинска кола, която се продава да не спамят. От тия концепти с невероятни характеристики ми писна вече
  • #2
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Бих преглътнал грозния дизайн само заради това че е електрически с 600км пробег.
  • #1
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    На пръв поглед прилича на Мирай.Концепт е все пак и едва ли ще го изкарат в този вид, който е меко казано противоречив. Иначе автономията е много зобра. 600 км. за ел.сув са супер. Реалните да са 500 км е прекрасно. Тук обаче едно от най-важните неща ще е цената. На каква цена ще го предложат се пита в задачата и как ще изглежда, защото с тази визия едва ли ще се купува много.