IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Citroen разжалва C4 Cactus

Моделът вече няма да е кросоувър, а хечбек

Citroen разжалва C4 Cactus

Френският производител Citroen потвърди официално, че ще представи обновения C4 Cactus на 26 октомври. От изявлението на компанията става ясно, че моделът вече няма да бъде позициониран като компактен кросоувър, а като хечбек.

Citroen разжалва C4 Cactus

Това се разбира от анонса на Citroen в социалните мрежи. На картинката, посветена на премиерата, е написало "hatch", което според експертите означава, че C4 Cactus ще остане без  системата Airbump - въздушни балончета, защитаващи части от каросерията от надрасквания и леки удари.

Промяната на статута на модела е свързана с излизането на пазара на C3 Aircross, който бе показан през лятото на 2017 г. Именно този модел ще се позиционира като компактен кросоувър в гамата на французите. Освен това превръщането на C4 Cactus в хечбек означава, че от гамата са Citroen ще отпадне сегашния C4.

В Европа C4 Cactus се предлага с бензинов двигател 1.2 PureTech с мощност 82 и 110 к.с., както и с дизел 1.6 BlueHDi, предлагащ 99 л.с. Задвижването е само предно, като се предлага система Grip Control.

Снимки: Facebook
 

Тагове: citroen c4 cactus
0 от 500