IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan потвърди премиерата на електрическия си кросоувър (ВИДЕО)

Моделът ще е на базата на Leaf и ще се казва Terra

Nissan потвърди премиерата на електрическия си кросоувър (ВИДЕО)

Компанията Nissan публикува видео със своя нов модел, чиято премиера ще се състои на 25 октомври по време на автосалона в Токио. Всички подробности около автомобила се държат в тайна, но според данни на изданието InsideEVs, става дума за изцяло електрически кросоувър на японската марка.

Nissan потвърди премиерата на електрически си кросоувър (ВИДЕО)

Очаква се всъдеходът да получи името Terra, което Nissan вече регистрира в патентния офис в Малайзия. През 2012 г. компанията показа концептуален прототип със същото име, като той получи електромотора на първото поколение на Leaf на предната ос и агрегат на водородни клетки на задната.

Серийната версия на Terra ще бъде оборудвана само с електрическия двигател на втората генерация на Leaf, която бе показана наскоро. Тя ще осигури пробег от 500 км само с едно зареждане. Шасито на новия Leaf позволява и поставянето на допълнителен електромотор на задна ос, така че кросоувърът ще може да се предлага и във версия със задвижане на четирите колела.



По предварителни данни, всъдеходът с нулеви вредни емисии ще се продава на базова цена от 45 000 щатски долара.

Снимка и видео: Nissan
 

Тагове: suv leaf nissan terra
0 от 500