IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Въвеждат еднаква система за плащане на ток от електромобилите

Компанията Hubject излиза на пазара в Китай и САЩ

Въвеждат еднаква система за плащане на ток от електромобилите

Германската компания Hubject работи по решаването на проблем, който ще направи масовите електромобили с още една голяма крачка по-близки до нас – уеднаквяване на плащането на използваната енергия на зарядните станции.

Германци уеднаквяват плащането за ток

Сега компанията си осигури свежи средства от акционерите, за да разшири дейността си в Китай и САЩ. Развитието на инфраструктурата – основно липсата на достатъчно зарядни станции – е основната пречка пред налагането на електромобилите в световен мащаб, твърдят от години анализаторите.

От компанията не потвърдиха точния размер на новата инвестиция, но коментираха, че става въпрос за „милиони евро”. В базата данни на Hubject присъстват над 61 000 зарядни станции, основно в Япония и Европа, а сега компанията основа свое представителство и в Щатите.

В Китай пък компанията търси местен партньор, за да стартира бизнеса си, което е задължително изискване пред всички чуждестранни инвеститори.

И ако се чудите кои са акционерите в Hubject, то имената им едвали ще ви изненадат, става въпрос за компании, които се надяват и работят за бърз прогрес на електромобилите: Volkswagen, Daimler, BMW, Siemens, Bosch и др, така че набирането на допълнителни средства не беше проблем.

Тагове: hubject
0 от 500