IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar Land Rover готви цяло семейство екстремни модели

Следващият всъдеход от тази гама ще бъде готов през 2020 г.

Jaguar Land Rover готви цяло семейство екстремни модели

Заводското подразделение на алианса Jaguar Land Rover – SVO, ще подготви екстремни версии на част от моделите на британския производител. Те ще получат индекс SVX в имената си, съобщава Autocar, като се позовава на главния дизайнер на компанията Джери Макговърн.

Jaguar Land Rover готви цяло семейство екстремни модели

Следващата SVX-модификация, които ще се появи на пазара, ще получи всъдеходът Land Rover Defender. Това ще стане при смяната на поколенията му през 2020 г. Към нея по-късно ще се появят и екстремни версии на всъдеходите на Range Rover и Jaguar.

Първият подобен автомобил на групата стана Land Rover Discovery SVX, който дебютира на автосалона във Франкфурт през септември. И той е създаден от експертите от SVO, като получи специални амортисьори, пневматично окачване с увеличен клирънс, система за намаляване на накланянето в завой Active Roll Control, всъдеходна функция Terrain Response 2 и 20-цолови алуминиеви джанти.

Именно Land Rover Discovery SVX стана и първият автомобил от петото поление на модела, който е оборудван с V8 двигател. Моторът с обем 5,0 литра развива 525 к.с. и 625 Нм въртящ момент.

Снимка: Land Rover

Тагове: jaguar land rover svo svx
0 от 500