IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Полицаи в САЩ обявиха бойкот на Ford

Служителите на реда са възмутени от реакцията на компанията за скандала в Националната футболна лига

Полицаи в САЩ обявиха бойкот на Ford

Шериф от щата Луизиана обяви бойкот на компанията Ford, като отказа занапред той и колегите му да купуват автомобили на производителя за полицейските участъци. Служителят на реда публикува в страницата на шерифството във Facebook писмо до колегите си от други щати, в което ги призовава да сторят същото.

Полицаи в САЩ обявиха бойкот на Ford

Повод за реакцията на полицая е изявлението на Ford по повод огромния скандал, който се разиграва в Националната футболна лига (НФЛ). Припомняме, че в средата на септември някои играчи устроиха акция на протест, като по време на изпълнението на химна преди срещите заставаха на коляно. По този начин те протестират срещу расизма и лошата работа на полицията, довела до ръст на убийствата на афроамериканците от служители на реда.

Историята стигна до президента Доналд Тръмп, който посъветва протестиращите спортисти да си намерят друга занимание и дори призова собствениците на отбори да уволняват директно играчите, позволили си да протестират по този начин. В акцията обаче се включи и компанията Ford, която е основен спонсор на НФЛ. В свое изявление производителят обяви, че уважава правото на всеки гражданин да изказва възгледите си, дори компанията да не ги споделя.

Това явно е вбесило шерифа, който призова полицията да скъса отношения с Ford и да търси нов доставчик на автомобили. Служителят на реда изпрати писмото си до шерифите в останалите щати, като поиска и те да се присъединят към бойкота.

Трябва да се отбележи, че именно Ford е основният доставчик на превозни средства за служителите на реда в САЩ. Компанията произвежда всъдехода Ford Police Interceptor, който е изграден на базата на „гражданския” Explorer. Наскоро бе представен и още един специализиран полицейски автомобил, в чиято основа е моделът Fusion Hybrid.

Снимка: Ford

Тагове: ford
0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    До .fg.g.g.g явно и тия дето слагат минуси и те не са.
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тука ревете срещу бежанци и *** ама щом полицията в САЩ си върши работата започвате да плюете.
  • #3
    14 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Кога ще ги стигнем хАмериканците?Така, като ги гледам, май по простотия никога. Много са напред завалиите. По-добре никога да не ги стигаме, че голяма мъка!
  • #2
    6 rate up comment 12 rate down comment
    .fg.g.g.g ( преди 6 години )
    Защо пишете Форд с латински букви?От къде на къде пишете некъв интерцептор , това означава прехващач.Форд полицейски прехващач.Журналистите от този сайт българи ли са ?
  • #1
    22 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Краварска работа.Тея от ГМО-тата съвсем са изперкали. Да ходят в МкДоналдс и да дебелеят, вместо на умни да се правят. Той и националният им спорт мал0умно краварски.