IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И в Mitsubishi вярват в достъпните коли на ток

Решаващ ще е спадът на цените на батериите

И в Mitsubishi вярват в достъпните коли на ток

Mitsubishi се размина със сериозната криза, след като Renault-Nissan стана основен акционер в закъсалата японска компания, а анализаторите отбелязват, че освен финансова стабилност фирмата получава и много нови технологии.

Mitsubishi Electric: Електромобилите ще станат по-евтини от бензиновите коли

Сега президентът и главен изпълнителен директор на Mitsubishi Electric Масаки Сакуяма обясни, че ръководената от него компания е готова за задаващата се революция на електромобилите и прогнозира интересно движение на цените им.

„Основният фактор за промяна в цената на електромобилите са батериите – заяви Сакуяма.- А батериите поевтиняват изключително бързо, така че в близко бъдеще цените на електромобилите ще могат да се сравняват с тези на конвенционалните автомобили, дори ще са и по-евтини от тях.

„Защото един ден ще е по-евтино да се произвеждат батерии за електромобили отколкото двигатели за бензинови или дизелови коли. Но това няма да се случи съвсем скоро.”

Сакуяма също така уточни, че Mitsubishi Electric вече не е пряко свързана с Mitsubishi Motors, която е под прекия контрол на Nissan, но пък компанията остава основен доставчик за автомобилното производство на Mitsubishi, като това ще важи и за електромобилите.

0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ВБА ( преди 6 години )
    В близко бъдеще батериите, ще бъдат почти най евтината част от един ...мобил. Не е разумно да произвеждаш батерии и автомобили. Накрая се оказва, че почти винаги закъсваш по ред причини. Бъдещите батерии няма да са просто батерии, както Е сега, а най вероятно да представляват едно устройство по сложно от сегашната "чиста" батерия. А това, че бъдещите аеро- цикли-мобили били те хибридни, или електрически, ще станат по евтини от сегашните конвенционални е точно така. Браво на Рено-Нисан-Митцубиши!
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ти какво мислиш никой не го вълнува.Особено, когато доказваш, че не можеш да мислиш. Ако можеше, никога нямаше да пишеш подобни простотии. Животът ти не зависи само от теб. Запомни го! Всичко се случва, каквото и да си мислиш ти. Но какво ли да ти обяснявам, като си сигурно в началните класове. Може на години да не си, но на акъл със сигурност. Дори и по-надолу...Само един приятелски съвет ще ти дам да не предизвикваш съдбата. Твоите думи точно това правят.
  • #3
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Не мисля да мра скоро, затова го обвързвам със светлото електро-бъдеще, споко ;)
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тинтири,Писаниците ти са като на малко дете, което се мисли за безсмъртно.Както и да е...Те и хибридите бяха скъпи, но доста бързо станаха по-евтини от дизеловите си събратя.Справка Аурис хибрид и дизел, ако не ми вярваш. Така ще стане и с електричките. Не повече от 10 г. Гарантирам ти! С това не се шегувай никга. Може да ти е писано по-рано или по-късно не знаеш...
  • #1
    0 rate up comment 9 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Та не разбрах сия... "така че в близко бъдеще цените на електромобилите..." или "това няма да се случи съвсем скоро" На бас че електрошитните ще са си скъп б0клук докат съм си жив, а това си е бая време ;)