IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Sandero сменя платформата

Следващата генерация на популярния хечбек ще излезе на пазара след 2 години

Новото Sandero сменя платформата

Новото поколение на популярния бюджетен хечбек Dacia Sandero ще се появи на пазара в средата на 2019 г., като ще бъде изградено на различна платформа. Това съобщава изданието AutoBild, което се позовава на свои източници.

Новото Sandero сменя платформата

Към момента всички модели на Dacia (на някои пазари те се предлагат под марката Renault) използват различни версии на шасито B0. През 2019 г. обаче новите генерации на Sandero и Logan ще преминат на платформата CMF-B на алианса Renault-Nissan. Така Sandero ще порасне на размери, като дължината му ще достигне 4100 мм.

Новото Sandero сменя платформата

Според информацията, следващото Sandero ще се предлага с избор от три двигателя. Два са бензинови - 1,0-литров атмосферен мотор със 75 к.с. и 0,9-литров турбоагрегат с 95 к.с. Дизелът е 1,5-литров, който развива 95 к.с.

Новото Sandero сменя платформата

На повечето пазари крос-версията Sandero Stepway превъзхожда по продажби стандартния модел и тя остава в гамата. Този модел отново ще бъде само с предно предаване, като разполага със защитни елементи по каросерията и увеличен клирънс.

Снимки: Dacia

Тагове: dacia sandero
0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А някой има ли впечатления от Симбол или Флуанс?
  • #6
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    По каталог дават 0,2/100 да гори повече варианта на газ. Реално е 0,5-1 л отгоре, което е супер. При разход 6-6.5/100 реален среден е направо страхотно.Газ да ти харчи 7/100 максимум е перфектна оферта.Даже 8 да го сложим пак е супер според мен.Горе-долу 8 лв на 100 км. ти се вързват. И аз съм се замислил да вземам нещо на газ, но по-голямо. Искам да е фабрична газова, че от майстори ми е писнало. А за дизел не ща повече да чувам. Два минаха през ръцете ми и само ядове и проблеми.
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    James May ( преди 6 години )
    Good news !
  • #4
    2 rate up comment 1 rate down comment
    алианс ауто ( преди 6 години )
    газ-бензин все тая...да качва разхода с 1-2 литра в града... извън не се наблюдава разлика.при обслужване има 20-30 лв повече...
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Интересува ме модела на газ.Някой знае ли какъв реален разход има и дали е добра, като надеждност? Благодаря!
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Много добра колица за малко пари. Точно е за нашите пътища крос версията. Чудя се само защо тя е почти 2 пъти по-скъпа от стандартната. Вярно, че е с всички възможни екстри за модела и допълнителни, но разликата е доста голяма между двете. Пак казвам, че цената е ок, но едва ли много хора биха се съгласили да платят двойно за повдигната версия с малко повече пластмаси.
  • #1
    4 rate up comment 2 rate down comment
    офроуд ( преди 6 години )
    увеличен клърънс...Да добавят поне електронен диференциал, да jeба и stepway-a да jeба... Уж като за офроуд, *** само на дупките в софия...