IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz показа суперлимузина и скъп роудстър на автосалон "София"

Германците отбелязват 50-годишнината на подразделението AMG

Mercedes-Benz показа суперлимузина и скъп роудстър на автосалон

С някои от най-актуалните си модели ще зарадва феновете по време на автосалон „София 2017” германският автомобилен производител Mercedes-Benz. Компанията има нов представител в България – „Силвър Старс Мотор”.

Mercedes-Benz показа суперлимузина и скъп роудстър на автосалон

В София е изложена обновената S-Class на Mercedes-Benz, който е най-успешният автомобил в този клас в историята с 4 милиона продажби. Луксозният седан е получил близо 6500 промени при фейслифта, като те засягат както външния вид, така и оборудването и двигателите.

„Целта ни е да се утвърдим като №1 в луксозния сегмент, като нашите модели ще ни помогнат да направим това. Освен впечатляващи автомобили ще предложим и подобрени в обслужването, което ще е на нивото на марката Mercedes”, коментира генералният директор на „Силвър Старс Моторс” Ролф Юрген Заерле.

След промените Mercedes-Benz S-Class е получил нова решетка на радиатора. При системите за безопасност и асистентите на водача вече е включена функция за автономно движение с възможност за престрояване и „общуване” с други превозни средства на пътя, както и функция за автоматично паркиране. Тя може да се активира от смартфона, като не е нужно шофьорът да бъде в колата.

Сред обновените опции е и системата Energizing, която предлага редица 10-минутни програми за повдигане на настроението на вадача и пътниците. В зависимост от избраната програма автомобилът променя настройките на седалките (подгряване, вентилация и масаж), светодиодното осветление на салона (64 цвята по избор), климатика, включително с ароматизиране, и дори избира музикален съпровод.

Mercedes-Benz показа суперлимузина и скъп роудстър на автосалон

На салона в София е изложен и Mercedes-AMG GT C Roadster, който е сред най-скъпите експонати. С впечатляващия открит автомобил марката отбелязва 50-годишнина на спортното си подразделение AMG. То участва и в разработката на друг от експонатите – новият GLC 43 4Matic Coupе.

Моделът оборудван с 3,0-литров би-турбо V6 двигател, развиващ 367 к.с. и автоматична трансмисия 9G TRONIC с бърза смяна на предавките. Задвижването осигурява ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,9 секунди.  Включена е и AMG-версия на 4MATIC-системата за задвижване на всички колела, с основна роля на задния мост при съотношение 31:69. Купето предлага още независимото спортно окачване AIR BODY CONTROL, като клирънсът, в зависимост от терена, може да се променя с натискането на само един бутон.

Снимки: Sofia Motor Show

 

Тагове: mercedes-benz s-class
0 от 500