IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla изтегля 11 000 бройки от Model X в сервизите

Проблемът е със задните седалки на косоувъра

Tesla изтегля 11 000 бройки от Model X в сервизите

Американската компания Tesla обяви сервизна акция за 11 000 електромобила Model X заради проблем с една от задните седалки, която при инцидент на пътя може да се сгъне и да нарани пасажера на нея, съобщава Bisiness Insider.

Tesla изтегля 11 000 бройки от Model X в сервизите

В сервизите ще бъдат привикани машини, произведени през периода 28 октомври 2016 – 1 септемрри 2017 г. Според изявлението на производител, проблемът със седалките е открит при тестове, направени от компанията. До момента нито един собственик на кросоувъра не се е оплакал. Няма и данни за инцидент със седалката.

Въпреки това, в компанията са взели решение да заменят кабелите на задните седалки на всички автомоболи. От Tesla препоръчват на собствениците на Model X до отстраняването на проблема да не качват по двама възрастни на задните седалки на колата.

През април тази година производителят на електромобили обяви сервизна акция за 53 000 Model X и Model S, при които беше открит проблем с ръчната спирачка. Година по-рано за ремонт бяха изтеглени и 2700 бройки от Model X заради неправилно монтиран трети ред седалки.

Снимка: Tesla

Тагове: teska model x
0 от 500
  • #7
    20 rate up comment 3 rate down comment
    133 ( преди 6 години )
    Я тука налазил много лют жичкаджия...много с рогите го даваш нещо ,ампераж.... По-кротко ..карай си там колелото на *** ..Ти много ли ги разбираш нещата а ? Хахахха...
  • #6
    24 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не, не си мислим нищо. Ясно е само, че за такъв малък тираж са пълни с проблеми и грешки. Няма време за изпитания, проверки и анализи. С такъв капацитет толкова. Изпитанията са от купувачите!
  • #5
    18 rate up comment 4 rate down comment
    Nev ( преди 6 години )
    Ами то няма автомобилен производител, който да не е изтеглял автомобилите си за отстраняване на някакави дефекти, повечето от които не точно дефекти, а състояния, които могат да доведат до по-сериозни последици! Така че Теска не са нешо по-различно от останалите, вие да не сте си помислили, че като произвждат електрически такива, въобще няма да има повреди?
  • #4
    20 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Присмял се пульо на ***...
  • #3
    23 rate up comment 5 rate down comment
    Auto ( преди 6 години )
    "Тая фирмичка е ефрейски киорфищек.Ама балъчетата повЕрваха!"Добре е, че си ти ***, макар и на развален български да ни отвориш очите за тази конспирация! :)
  • #2
    24 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Така, се получава, когато клиентите са опитни зайчета! Направиха 200-300 к бройки и почнаха сервизните акции...
  • #1
    24 rate up comment 4 rate down comment
    ФАКТ! ( преди 6 години )
    Тая фирмичка е ефрейски киорфищек.Ама балъчетата повЕрваха!