IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първи официални снимки на новия Superb

Skoda показа днес първите официални снимки на новото поколение на флагмана на фирмата - Superb.

Първи официални снимки на новия Superb
Премиерата на второто поколение на Superb е планирана за март 2008 г на изложението в Женева. "Второто поколение, също като първото, предлага много място и комфорт, като сега има и редица нови решения”, казва говорителят на Skoda Евжен Краускопф. 


Сега новият Superb e по-комфортен, по-голям и по-тих от своя предшественик. Има и по-добро поведение на пътя. Прави впечатление уникалната конструкция за отваряне на петата задна врата, която може или да се отвори изцяло, заедно със задното стъкло като при класически лифтбек, или като при седан, само капака на багажника, както е при сегашния модел на Superb. 

Сред предлаганите двигатели с новия Superb ще видим новия бензинов TSI с обем 1.8 литра и мощност 118 kW, който от лятото се предлага и с Octavia. Базисен ще бъде агрегатът с обем 1.4 литра TSI, а най-силен ще бъде бензиновият двигател с обем 3.6 литра. Базисен при дизеловите версии ще бъде поостарелия 1,9 TDI PD, който ще се предлага заедно с новите модерни дизели тип common rail с обем 2.0 литра. 

За първи път модел на Skoda ще получи самонасочващи се фарове, които ще позволят водача да вижда добре при завой. "Всички нови технически системи от Volkswagen вече ще има и флагмана на Skoda. Това важи не само за двигателите, но и за системи като паркинг асистент и всички други модерни технологии”, казва Екхард Шулц от Борда на директорите на Skoda Auto, отговарящ за техническото развитие на фирмата. 

Новият шеф на Skoda Райнхард Юнг (Reinhard Jung), вече съобщи през миналата седмица, че с второто поколение на Superb ще има и комби версия, която ще видим през 2009 г.
0 от 500